"Oyunun başından sonuna kadar Eskişehirspor takım olarak rakibinden daha üstün bir futbol ortaya koydu. Rakibini her alanda kontrol etti ve oynamaya çalıştı. Sadece topu çizgiden içeriye geçiremedi. Oyunculardaki oynama ve kazanma arzusu isteği vardı ama sadece bu skora dönüştüremedi. Avantajlı olduğumuz anları da değerlendiremedik. Oyuncularımın bu oynama arzusu ve isteği bizi bundan sonra oynayacağımız hem kupa hem de Play-off maçları için umutlandırdı. Kazanmamız gerekiyordu. Bunun dışında futbolun birçok paydaşı var. Saha, hakem faktörü önemli. Herkesin bu durumda futbola çünkü play-offun bir amacı da futbol markamızın, futbol değerimizin tekrar geriye kazanılması ve futbolun tekrar eski değerleriyle oynanacak bir organizasyon halkası olması. Buna da hizmet etmesi gerekiyor. Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Önümüzde Çarşamba günü oynayacağımız kupa maçında şimdiden hazırlık yapıp hemen hedefimizi oraya doğru çevirmemiz gerekiyor."

Teknik direktör Ersun Yanal, basın mensuplarının Dede'ye yapılan hareketin penaltı-olup olmadığını sormaları üzerine "Futbolun paydaşlarından bir tanesi hakem. Oyunun hızlanması, oyunun kaliteli olması açısından tabi hakem faktörü çok önemli. Hakemler de futbolcular gibi hata yapabiliyor. Bugün bir çok gol pozisyonuna topu içeriye atamayan, skor yapamayan oyuncularımız nasıl bir takım hatalar yapıyorsa hakem de bunu yapabilir. Kimine göre penaltı, kimine göre değildir. Biz kendi faktörlerimizi kendimiz önce değerlendirelim. Ama futbolu güzelleştirmek açısından bir takım avantajları daha hızlı yapma şansına sahiptik. Kamara'nın şu anda kasığında bir spazm var. Durumu akşamki veya yarınki kontrolden sonra belli olur" dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da oyundan memnun olmadığını ancak futbolcularının iyi mücadele ettiklerini söyledi. Çalımbay şunları kaydetti:

"Gerçekten zor bir maç oynadık. Eskişehirspor iyi takım. İyi bir kadroları var. Biz iyi mücadele ettik. Bugün iyi oynadığımız söylenemez. Çok hatalar yaptık Ama hiçbir zaman oyundan kopmadık. Oynadığımız maçlar telafisi olmayan maçlar. Bu gruptan çıkmak istiyorsak deplasman maçlarını puan ya da puanlarla kapatmamız gerekir. Bu maç da onlardan bir tanesiydi. Bu maçı puanla kapattığımız için mutluyuz. Takımın oyunundan genel olarak memnun değilim ama alınan puandan ve verilen mücadeleden memnunum. Futbolcu arkadaşlarımı kutluyorum."

Eskişehirsporlu Ediz ve Alper iyi oynadıklarını ancak skoru etkileyecek olan golü atamadıklarını söyledi. Sivassporlu Ziya, Uğur ve Mehmet de verdikleri mücadelenin sonucunda aldıkları bir puana sevindiklerini söyledi.