Uluslararası boks hakemi Ali Kasetçi'nin hakemliğini yaptığı 63 yaşındaki Rıza Ergen ile 62 yaşındaki Osman Gelegen yıllar sonra ringe çıkıp boks yaptılar. İki raunt üzerinden yapılan ve ilgiyle izlenen boks müsabakası berabere bitti.

Kırıkkale 17 Ağustos Spor salonunda Alt Minikler, Üst Minikler ve Yıldızlar arası Boks müsabakalarının yanı sıra yıllarca milli formayı giyen ve bir çok şampiyonluklara imza atan genç boksörlerin yetişmesinde emeği geçen Rıza Ergen için düzenlenen boks müsabakasını Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de izledi.

Yıllar sonra ilk kez ringe çıkmanın heyecanını yeniden yaşadığını belirten 63 yaşındaki Rıza Ergen, "Federasyon başkanımız Eyüp Gözgeç geçtiğimiz günlerde 'seni unutmadık, boks sporuna büyük emeğin var. Bunun için sana vefa borcumuzu ödeyeceğiz' demişti. 26 yıl aradan sonra yeniden ringe çıkmanın heyecanını yaşadım. Türk boksuna verdiğim emeklerime helal olsun. Yıllar sonra unutulmadığım için mutluyum" dedi.

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ise Kırıkkale'nin Türk boksunda yerinin başka olduğunu belirtirken, emeği geçen Rıza Ergen'e vefa borcunu ödemek için kendisi adına boks kupası turnuvası düzenlediklerini söyledi. Gözgeç, "Amacımız, federasyon olarak daha nice boksörlerimiz için Türkiye'nin dört bir tarafında boks müsabakaları düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

Ringe çıkan eski boksörlere plaket ve çeşitli hediyeler verilirken, günün anısına Minikler ve Yıldızlar boks turnuvası yapıldı.