26 yaşındaki eski Leeds oyuncusu, cinselliği hakkındaki duyuruyu yapmadan önce futbolu bıraktığını açıklamıştı. Ama şimdi futbola geri döndü ve memleketi olan Amerika Birleşik Devletleri'nde LA Galaxy için oynuyor.

Rogers "Ben bu konular hakkında konuşmak isteyen bir futbolcudan bir mektup ya da iletişim veya herhangi başka bir mesaj almadım" dedi.

Korku ve suskunluk

Oyuncuların bunu yapmaktan çok korktuğunu düşünüyor. Rogers BBC'nin Newsnight programında "Ben telefonlar aldım, İngiltere ve dünyanın geri kalanından tüm arkadaşlarımla konuştum ve beni desteklediler ama gay bir futbolcudan tek bir mesaj almadım" dedi. "Bu bana bir zamanlar benim de içimde olan korkuyu hatırlatıyor; o atmosferi ve kendinizi nasıl hissettiğinizi hatırlıyorsunuz. Bu ortada büyük bir sorun olduğunu göstermektedir.

"Bunu değiştirmek için ne yapmalı? Onları destekleyecek ve kendilerini rahat hissetmelerini sağlayacak bir ortam yaratmak için mi çalışmalı. Bu gerçekten çok zor."

Sorumluluk duygusu

Winger Rogers, Justin Fashanu'nun 1990 yılında yaptığı açıklamdan beri, İngiltere'de eşcinsel olduğunu açıklayan ilk profesyonel futbolcu oldu.

ABD'li milli oyuncu reaksiyonun "çok, çok destekleyici" olduğunu söyledi.Eşcinselliğini açıklamasından sonra kendini futbola karşı sorumlu gördüğünü de kaydetti.

"Kimse bunu benden önce yapmadığı için adımımı atmadan önce suları test etmek için örnek alabileceğim kimse yoktu" diye ekledi."Bunu yapan tek kişinin ben olduğumun farkındayım. Bu yüzden sorumluluk hissediyorum."