Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, futbolcular Ömer Erdoğan ve Ferhat Kiraz ile birlikte Bursa Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen panele katıldı. Üç senede ortaya konulan başarı ve bu süreçte Avrupa'da olmanın önemine dikkat çeken Sağlam, çok güzel günler yaşadıklarını belirtti. Başarıyı elde ederken çok düzgün bir ekiple çalıştıklarını ve birlik bütünlük içinde olduklarını hatırlatan Sağlam, bu birlik ve bütünlüğün kent geneline yayılmasıyla başarının geldiğini vurguladı.

'KİMSENİN KÜSME LÜKSÜ YOK'

Şehrini seven herkesin takımına destek olması gerektiğini belirten Sağlam taraftarlara sitem etti. Sağlam, "Şehrini seven herkesin destek olması lazım. Kimsenin Bursaspor'a küsme lüksü olamaz. Yok 'Twente'ye yenildiniz' diye takımına küsme olamaz. Hani nerede 'Yensen de yenilsen de seninleyiz' tezahüratı. Üç senede böyle bir başarı grafiği ortaya çıkmışken bu terk edilmiş niye? Görüyorsunuz taraftarın bu seneki durumunu. Gelenlere çok teşekkür ediyorum ama daha 10 binin üzerinde taraftara maç oynamadık. Eğer biz yeniden eski başarılardan söz edeceksek bu desteğin olması lazım. Artık rakip açısından da Bursa en kolay deplasmanlardan biri haline geldi. Bunu da üzülerek söylemek istiyorum."

'OZAN'IN TAKIMA DÖNMESİ MÜMKÜN DEĞİL'

Öğrencilerin sorularına cevap veren Sağlam, bir öğrencinin, "Devre arasında takıma transfer yapacak mısınız, Ozan İpek ne olacak?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Devre arasında takıma katkı yapacağız. Belki ayrılanlar da olacak. Ama Pazar günü çok önemli bir maçımız var. Şimdi açıklamamız motivasyonu bozabilir. Ama tabiki takıma takviye yapmayı istiyoruz. Başkanımızla, yöneticilerimizle konuşuruz, gereken takviyeleri yaparız. Ozan İpek konusunda çok kolay olmasa da böyle bir karar aldık. Şu aşamada takıma dönmesi mümkün değil. İnşallah o da kendini tekrar ortaya koyabileceği bir kulübe gider. Hem kendisi hem Bursaspor kazançlı çıkar bu işten."

'ŞAMPİYON OLMAK KOLAY DEĞİL'

Ertuğrul Sağlam, bir öğrencinin, "Şampiyonluk sizi doyurdu mu, bundan sonraki hedefiniz nedir?" sorusu üzerine, "Bizi tatmin etmedi ama her sene şampiyon olmak kolay değil. Bir Galatasaray peş peşe şampiyon oldu. Bir ara Beşiktaş oldu. Sonraki dönemde olmadı. Her sene şampiyon olan yok. Bir takım bir sene şampiyon oluyor, ertesi sene 5'inci oluyor. Ama bizim durumumuza baktığımız zaman bir Anadolu takımının ekonomik gerçekleri içinde ortaya koyduğumuz başarıyı göz ardı etmemek lazım. Şampiyon olacak demek kolay değil. Yaz başladı bitti, takımımızın kadrosuna iyi para vererek üç ay geçti takımımıza direk katkı yapacak oyuncuyu koyamadık. Ama rakiplerimiz gidiyor 10 milyon Euro'yu verip toplam maliyeti 20 milyon Euro'luk 3 oyuncu alabiliyor. Ama biz saha içinde mücadelemizi yaparken, kulübünde ekonomik olarak güçlenmesi lazım" yanıtını verdi.

'FAYDALANDIĞIMIZ OYUNCULARI GÖNDERMEYECEĞİZ'

Bir gazetecinin, "Serdar'ı Galatasaray istiyormuş, satacak mısınız?" sorusuna Sağlam, "Serdar Aziz yada başka oyuncuyla bir çok takım ilgilenebilir ama bizim şuanda takımda oynadığımız ve faydalandığımız oyunculara gönderme niyetimiz yok. Takıma takviye yapmayı düşünüyoruz, faydalandığımız oyuncuyu bırakmayacağız" cevabını verdi.

Sercan Yıldırım'ın eksikliğini hissediyor musunuz? şeklindeki soruya, Sağlam, "Akrabalık var mı?" diye esprisi yaptı. Öğrencinin, "Ben Galatasaraylıyım Sercan'ın gelmesini istemiyordum zaten" demesi üzerine Sağlam, "Sercan kişilikli, karakterli bir çocuk, bir şekilde profesyonellik gereği yolarımız ayrıldı. Şu anda öyle bir sıkıntımız yok. Ben Sercan'a da başarılar diliyorum" dedi.

ÖMER: BİZE YETMEDİ

Bursaspor kaptanı Ömer Erdoğan ise "Şampiyonluk sizi doyurdu mu?" şeklindeki soru üzerine şunları söyledi:

"Bu soruyu taraftarlara sormamız gerekiyor. Şampiyonluk insanlara yetti mi, nasıl bir beklentileri var? Bize yetmedi. Biz her sene şampiyonluk yarışında iddialı olmak için kendimize hedef koyuyoruz. Avrupa kupalarında edindiğimiz şanssız tecrübeyi olumluya çevirip daha başarılı dönem geçirmek istiyoruz. Bir de bir gerçek var, şampiyonluk grubundan fazla arkadaş aramızda kalmadı. Yeni gelenler de şampiyonluğu tatmadı. Hepsinin hedefi yine şampiyonluğa oynamak. Bizim açımızdan doyum yada isteksizlik yok."

Bir öğrencinin şike konusuna değinmesi üzerine Öme Erdoğan, "Ben 15 yıldır ligde futbol oynuyorum, bugüne kadar ne şikeye ne teşvik primine şahit oldum. Açıkçası yapıldığına inanmıyorum. Yapan varsa da cezasını çekecektir. Bunlara başvurulmadan da şampiyonluklar elde edeceğimizi gösterdik" diye konuştu.

FERHAT: "TERİMİN SON DAMLASINA KADAR"

Yeşil beyazlı ekibin başarılı futbolcusu Ferhat Kiraz zaman geçtikçe kendine olan inancın arttığını belirterek, "Sezon başında bunun bilincindeydim ama kendimi çok gösteremedim. Ama zaman geçtikçe kendime olan inancım arttı. Kendimi biraz gösterdim. Amacım mübalağasız o kadroda devamlı yer almak. Terimin son damlasına kadar şampiyonluğa katkı yapmak istiyorum. Bundan sonraki hedefim milli takım olur. Şuanda çok iyi bir hocayla, çok iyi bir kaptanla ve çok iyi oyuncularla çalışıyorum. Çok iyi bir ortam buldum. Bu ortamda da daha iyi hedeflere hep beraber yürümek istiyoruz." diye konuştu.


EK(CE/AÖ) FOTOĞRAF