EDER SÜRPRİZİ

Fenerbahçe, Braga’nın 1.88’lik golcüsü Eder’i transfer listesine aldı. Sow’un yanına güçlü bir forvet arayan sarı-lacivertliler devre arasında Bienvenu ve Semih’le yollarını ayırarak Portekizli yıldızı kadroya katmayı planlıyor


Fenerbahçe’nin, Braga’da top koşturan Portekizli golcü Eder’le ciddi olarak ilgilendiği bildirildi. Sezon başında forvet hattını Dirk Kuyt’la takviye eden, ancak Hollandalı yıldızdan özellikle son haftalarda gol olarak beklediği verimi alamayan sarı-lacivertlilerin, 1.88 boyundaki Eder’e kanca attığı öğrenildi.
Braga’ya bu sezon başında Portekiz ekibi Coimbra’dan bedelsiz gelen 24 yaşındaki Eder, 10 karşılaşmada attığı 7 golle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Bonservisi çok cazip
Moussa Sow’un yanına hem güçlü hem de kaliteli bir forvet arayan Fenerbahçeli yöneticilerin, Eder’in ideal isim olduğunu düşündüğü ve Portekizli golcüyü yakın takibe aldıkları ifade edildi.

Tam ismi, Ederzito Antonio Macedo Lopes olan başarılı futbolcu, Galatasaray ile Braga arasında İstanbul’da oynanan maçta ortaya koyduğu performansla vitrine çıkmıştı. Eder, Türk Telekom Arena’da 2-0 kazandıkları karşılaşmada güçlü fiziği, top tekniği ve özellikle ilk goldeki katkısıyla adından söz ettirmişti.
Fenerbahçe’nin, gözden çıkarılan Henri Bienvenu ve Semih Şentürk’le devre arası yollarını ayırarak Eder’i resmen kadrosuna katmanın hesaplarını yaptığı vurgulandı. Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın, Eder kalitesinde bir oyuncunun alınması konusunda güvence verilmesi halinde Bienvenu ve Semih’in gönderilmesine onay vereceği kaydedildi.

Eder’in bonservis bedelinin 4-5 milyon euro düzeyinde olduğu, Fenerbahçe’nin bu rakamın üzerine de çıkabileceği öğrenildi.