15-16 Eylül’de Adnan Menderes Bulvarı Barış Meydanı'nın sahilinde düzenlenecek yarışlara 10 takım ve 20 sporcu katılacak. Yarışlar Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda gerçekleştirilecek. İki gün sürecek olan yarışların ilk günü olan 15 Eylül Cumartesi günü Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Grand Prix’si, yarışların son günü olan 16 Eylül Pazar günü ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Grand Prix’si düzenlenecek. Sky Türk Kanalı'nın canlı yayınlayacağı yarışmalara İtalya, ABD, Portekiz, Porto Rico, Fransa ve Türkiye’den sporcular katılacak.

Yarışlarla ilgili açıklamalarda bulunan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, şunları söyledi:

"Bu yıl 6'ncısını düzenlediğimiz bu muhteşem görsel şöleni Mersinlilerle paylaşacağız. Doğal bir tribün şeklindeki Mersin sahillerinde, sürat motorlarının seslerinin uğultusunu vurnacak.  Özellikle açık deniz koşulları ile hem sporculara hem de izleyenlere büyük heyecan ve zevk veren Offshore yarışları, ulusal ve uluslararası alanda Mersin’in marka değerini arttıracak bir spor. Özellikle 2013 Akdeniz Oyunları öncesi böylesi prestijli ve seyir değeri olan bir organizasyonun Mersin’de yapılıyor olması, Mersin’in spordaki çeşitliliğini göstermesi açısından önemli. Görsel şölene tüm Mersinliler'i bekliyoruz.z Emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz."


AEŞ(AP/AÖ) FOTOĞRAF