Şampiyonada önce 27-30 Eylül tarihleri arasında kadınlar, 4-7 Ekim tarihleri arasında da erkekler kıyasıya bir mücadele verecek. Antalya'nın Belek ilçesinde yapılacak bu dev organizasyonun lansmanı ile tanıtım filmi Belek'te yapıldı.

Federasyon Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Alnımızın akı ile bu şampiyonayı yapacağız. Elbette turnuva sonunda Belek, Golf 'un tarihteki yerini alarak tanıtımında büyük rol oynayacaktır. Dünya'nın tanıdığı bu şirin ilçemiz Dünya Şampiyonası ile birlikte adını daha büyük kitlelelere ulaştırmış olacaktır" dedi.

2006 yılında Avustralya'da yapılan oylamada 92 oyun 76'sını alarak şampiyonayı Türkiye'ye getirdiklerini hatırlatan Ağaoğlu, "Türkiye'deki golf, Dünya tarafından çok daha iyi algılanacaktır" diye konuştu.

"BİR TANITIM FİLMİNE 300 BİN DOLAR İSTEDİLER"

Lansman sırasında golfün içinde bulunduğu sorunlarıa anlatan Ağaoğlu, sponsor açısından ne yazık ki beklenen yerde olmadıklarına dikkat çekti. Bu konudaki tüm olumsuzlukların yanı sıra, şampiyonanın tanıtım filmini yapmak istediklerinde de kendilerinden 300 bin dolar istendiğini ancak 60 bin TL'ye filmi tamamladıklarını ifade etti.

Ahmet Aağaoğlu 2008 yılında uluslararası golf-tur operatörleri birliği tarafından Avrupa'nın en iyi golf destinasyonu ödülünü alan Belek'in bu dev organizyon için fazlasıyla hazır olduğunu söyledi.

"52 YILDIR DÜZENLENİYOR"

Ahmet Ağaoğlu sözlerini tamamlarken şampiyonanın 52 yıldır düzenlendiğini belirterek, turnuvanın isim babasının eski ABD Başkanı Dwight Eisenhower olduğunu söyledi. Ağaoğlu, bu şampiyonalarda daha önce mücadele eden sporcular arasında, Tıger Woods, Jack Hıclaus, Phıl Wıckelson ve Luke Donald gibi sporcuların ilk kez isimlerini de burada duyurduklarını dile getirdi.


NKK(UD/Aİ)