G.Saray'ın sahadaki en büyük kozu hiç kuşkusuz Didier Drogba... Sezon başından bu yana Aslan’ın attığı 24 golün 9’unda onun imzasının bulunması, F.Bahçe’ye attığı golle Süper Kupa’yı getirmesi, Beşiktaş’ı Olimpiyat Stadı’nda dağıtması, Şampiyonlar Ligi’nde alınan her puanda katkısı olması 35 yaşındaki süper starı farklı kılıyor.

Tabii bu farklılık ve yılların getirdiği tecrübe sahada olanları daha iyi yorumlatıyor Drogba’ya. Ve Fildişili yıldızın attığı bu kadar golün daha da fazlasını bulması hiç de zor değil ona göre. G.Saraylı yıldız, Kopenhag maçının ardından kendisine yakın arkadaşlarına bu konunun nasıl gerçekleşeceğinin formülünü anlatıyor ve şikayetini de dile getiriyor.


Peki nedir Drogba’nın şikayeti? Fildişili’nin en büyük sorunu Burak’ın futbola göre çok fazla hareketli oynaması! Evet, Drogba Burak’ı seviyor ama futbol kafa yapısını eleştiriyor. Takım arkadaşlarına konuyu anlatan 35 yaşındaki oyuncu, ‘’Burak yetenekli bir futbolcu. İyi de anlaştığımızı düşünüyorum. Fakat  Burak’ın en büyük sorunu çok top alıp, çok top kaybetmesi.

‘SAKİN OLMALI’
Devamlı olarak hareketli oynamak istiyor ama yaptığı her koşu için pas alması benim topla buluşma sayımı büyük ölçüde azaltıyor. Burak biraz daha sakin oynasa top benle daha çok buluşur ve onunla top alışverişimiz artar’’ ifadelerini kullandı. Ligde bu sezon  6 golü bulunan Drogba, Devler Ligi’nde ise 2 kez ağları havalandırdı.