Yeni Diyarbakırspor Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, önceki gün Diyarbakır'da oynanan karşılaşmanın 96’ncı dakikasında Denizli Büyükşehir Belediyespor lehine verilen penaltı kararına tepki gösterildi.

Yeşil kırmızılı kulübün başkanı Fevzi İlhanlı, yazılı olarak yaptığı açıklamada önceki gün son dakikada çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan Denizli Büyükşehir Belediyespor maçında haksızlığa uğradıklarını savundu. Halkın Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) güven ve inancının kalmadığını belirten İlhanlı, bölgesel yeni bir futbol liginin kurulması amacıyla da bölge takımlarına çağrıda bulunarak girişimlere başladıklarını duyurdu.

Açıklama, şöyle devam etti:

 


"Futbolu çok seven bölge halkımız için her zaman başka seçenekler vardır. Bölgemizdeki takımlara sesleniyoruz. Kendi bölgemizin ligleri için kulüp olarak göreve hazırız. Bizi istemeyen kirli siyaset ve karanlık odaklara karşı kendi liglerimizi kuralım. Konu bölgemiz takımları olunca sonucu belli olan TFF'nin liglerindeki bu anlayış değişmedikçe kendi seçeneklerimizi devreye sokmaktan başka çare kalmamıştır."

"O HAKEM 2012'DE BİZİ KÜME DÜŞÜRMÜŞTÜ"

Maçın hakemi Hüseyin Sabancı’nın, 2011-2012 sezonunda Tokatspor-Diyarbakırspor maçında Diyarbakırspor’u küme düşüren hakem olduğunu kaydeden Fevzi İlhanlı, şunları söyledi:

"Özel bir provokatör olduğu ve bu amaçla maçımızda görevlendirildiği açıkça belli olan bu kara vicdanlı, Denizli Büyükşehir Belediyespor maçının 90+6. dakikasında rakibe verdiği akla ve mantığa aykırı penaltı kararı ile sadece kulübümüzün şampiyonluğunu gasp etmekle kalmamış, koca kentimizi sporda 50 yıl geriye götüren olaylara neden olmuş, büyük umutlarla maçlara gelen 10 binlerce gencin hayallerini çalmıştır."

Açıklamada, olayların ardından bir grubun, ellerinde kesici aletlerle kulüp binasının kapılarını kırıp içeri girdiği kaydedildi.

Kulüp binasındaki eşyalara zarar verildiği, sporcu ve personele ait değerli eşya ve paraların alındığı, olay yerine gelen polislerin saldırganların tespit edilmesi için çalışma yaptığı ve delilleri topladığı ifade edildi.

Yeni Diyarbakırspor ile Denizli Büyükşehir Belediyespor arasında dün Diyarbakır'da oynanan karşılaşma, konuk ekibin uzatma bölümünde attığı penaltı golüyle skoru 1-1'e getirmesinin ardından çıkan olaylar nedeniyle tamamlanamamıştı.