Ankara Bahçelievler'de sokak ortasında 3 kişi tarafından “Kürt Alevi Naki sen misin lan Naki?” denilerek saldırıya uğrayan Gençlerbirliği oyuncusu Deniz Naki, Gençlerbirliği Kulübü Basın Sözcüsü Hakan Kaynar'ın kendisi hakkında ortaya attığı iddialara yazılı olarak cevap verdi.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden açıklamada bulunan Naki, Kaynar'ın kendisi hakkında sarf ettiği 'çelişkili ifadeler kullanıyor' sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kaynar'ın saldırıyı adli makamlara bildirmediği gerekçesiyle 'suçladığı' Naki, "Evet, adli makamlara başvuru yapmadım çünkü milyonların gözü önünde Ethem’i katleden, Ali İsmail’i sokakta döverek öldürenler, 14 yaşındaki Berkin’i öldürenler, Soma’da Ermenek’te maden emekçilerini katledenlerin yargılanmadığı, Roboski’nin faillerinin ortaya çıkarılmadığı ve buna benzer birçok önemli olayların aydınlatılmak yerine ‘karartıldığı’ ve kapatıldığı yerde adli makamlara başvurmanın bir anlamının olmadığını düşündüğümden başvurmadım" dedi.

Dersimli ve Alevi olmaktan gurur duyduğunu belirten Naki, "Diğer milletlere karşı herhangi bir önyargım yok ve tüm inançlara saygı duyuyorum. Ayrılırken bu saldırılardan korkup savunduğum değerlerden vazgeçmeyeceğimi bilmenizi isterim" şeklinde konuştu.

Naki, arkadaşlarının durumdan zarar görmemesi için Türkiye'den ayrıldığı Almanya'ya gittiğini bildirerek, ilk günden bu yana kendisine destek veren herkese ve taraftarlara teşekkür etti.