Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. lig kırmızı grupta oynanan Amedspor-Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında sahaya giren ırkçı bir saldırgan, Amedspor’lu Deniz Naki’ye saldırdı. Saldırı sonrası motivasyonlarını düşürmeyen takım futbolcuları, ırkçılara sahadaki mükemmel futboluyla karşılık verdi. Maçı Amedspor 0-7 kazandı.

Mersin İl Spor Güvenlik Kurulu’nun, Amedspor taraftarının stada alınmaması kararına rağmen çok sayıda Amedspor taraftarı bilet alarak Mersin İdman Yurdu tribünlerine girdi. Özellikle kapalı tribünde yoğunlaşan Amedspor taraftarı, takımlarına destek sloganları attı.

Taraftar stattan çıkarıldı!

Mersin İdman Yurdu tribünlerinden “PKK Dışarı”, “Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganları atılırken stat görevlileri ve polis, Amedspor taraftarını ilk olarak kapalı tribünün sol tarafına, ardından da kuzey kale arkasına aldı. Ancak maç başlamadan Amedspor taraftarından stattan çıkmasını istedi. Bazı taraftarlar stattan çıkmak istemeyince polis tribüne çıkarak Amedspor taraftarını dışarı çıkardı. Amedspor taraftarı “Her Zaman Her Yerde En Büyük Amed” ve “Deplasman Hakkımız Engellenemez” şeklinde sloganlar attı. Amedspor taraftarının protestoları stat dışında da sürdü.

Saha içinde saldırı

Mersin’de Amedspor-Mersin İdmanyurdu karşılaşmasının 26’ncı dakikasında konuk takım Amedspor, ceza sahasına yakın bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Deniz Naki, bu sırada sahaya giren bir ırkçı bir taraftarın saldırısına uğradı. Arkadan gelerek Naki’ye yumruk atan ırkçı taraftara önce sahadaki futbolcular, ardından ise sahada bulunan güvenlik görevlileri müdahale etti. Sahadaki polis ise saldırıyı sadece izlemekle yetindi. Naki saldırıdan yara almazken, saldırgan gözaltına alındı. 

Maç Amedspor’un deplasmanda 0-7’lik galibiyetiyle sonuçlandı. Amedspor’a galibiyeti getiren golleri 33’üncü dakikada Şahin Şafakoğlu; 45, 62 ve 64’üncü dakikalarda Timur Kosovalı; 75’inci dakikada Deniz Naki; 79 ve 83’üncü dakikalarda Selçuk Kaban kaydetti. Amedspor 7 gollük averajıyla birinciliğe yükseldi. 

Elini kolunu sallayarak!

Amedspor Başkanı Nurullah Edemen, Twitter hesabından saldırıya tepki göstererek, “Görevini layıkıyla yapamayan Mersin valisine; Statta yaşanan insanlık dışı vahşetten gurur duyun. Bu rezalet sayenizde yaşanıyor. Amedspor seyircisine yasak getireceğinize Mersin tribünlerine sahip çıkın. Üç taraftar elini kolunu sallayarak sahaya inip sporcuma saldırıyor” dedi.