10 yaşından beri futbol oynadığını belirten Baroni, İstanbul'da yaşamaktan büyük keyif aldığını, burayı evi gibi hissettiğini, ailesinin de burada yaşamaktan çok mutlu olduğunu söyledi.İşte Baroni'nin keyifli sohbeti:

-Kaç yaşında futbol oynamaya başladın?

10 yaşında başladım. 22 yaşından beri profesyonel olarak oynuyorum. Hayatımı futboldan kazanıyorum. İşimden de oldukça keyif alıyorum.

-Annen baban seninle gurur duyuyordur... Türkiye'de futbol oynamana nasıl bakıyorlar?

Evet onlar da futbol da ilerlediğim ve başarılı olduğum için çok mutlular. Ayrıca Türkiye'de mutlu olduğumu da biliyorlar. Bu nedenle onlar da çok huzurlu ve rahatlar.

-Peki Türkiye'de mi, yoksa Brezilya'da mı, futbolcu olmak daha keyifli?

Kesinlikle Türkiye'de olmak daha güzel ve keyifli. Çünkü Brezilya' da çok fazla sayıda futbolcu var. Aynı Amerika'da ki basketbolcuların fazlalığı gibi. Burada ben çok mutluyum. Fenerbahçe taraftarı müthiş, bağlı, yardımcı hep yanımda..

-Yani İstanbul'da mutlusunuz.. Nasıl buluyorsunuz bu şehri?

İstanbul'u çok seviyoruz... Avrupa'nın en güzel şehirlerinden biri bence. Burada yaşamaktan da son derece memnunuz.

-Brezilya 'da senede kaç kere diş hekimi kontrolüne gidiyorsun?

Her ay gidiyorum.Temizlik ve kontrol ettiriyorum. Zaten bir futbol kulübüne başvurmadan önce mutlaka dişlerin şağlıklı olduğuna ait rapor istiyorlar. Dişleriniz kötü durumdaysa futbol oynayamazsınız..

-Brezilya'da Ortodontik tedavi popüler mi?

Evet hem de çok.. Genç, yaşlı her yaşta herkes kullanıyor..

-Çok disiplinli bir hastaydın. Hem dişlerinin temizliğine hem de aygıtlarının kullanımında çok titizdin. Bu durum için teşekkür ederim. Çok mu sabırlısın?

Ben genel olarak vücut sağlığıma çok önem veren biriyim Ayrıca diş sağlığımın genel sağlığımı etkilemesinden endişe ettim. Ağır spor ve antrenman yapan düşüp darbe alan birisiyim. Dişlerimiz sağlıklı olması için elimden geleni yaptım.

-Ortodontik tedavi öncesi ne tür şikayetlerin vardı?

Ortodontik tedavi yaptırmadan önce dişlerimin arasında açıklık vardı ve beni rahatsız ediyordu. Şu anda dişlerimi rahatlıkla kullanabiliyorum. Ayrıca konuşmamda bir bozukluk hissediyordum. Şu anda konuşmam da düzeldi.

-Braketleri (telleri) ilk taktığımızda ne hissettin? Ağrı oldu mu?

Hiç ağrı olmadı. Alışmakta da zorluk çekmedim. Brezilya'da bir kez ortodontik tedaviye başlamıştım ancak ağrıya dayanamadığım için 2 gün sonra çıkarttırmıştım. Ama bu sefer hiç rahatsızlık vermedi..

-Arkadaşların tepkisi ne oldu?

Neden tel taktın şimdi ne gerek var dediler. Genellikle çok önem verilmiyor burada. Erişkinler , Brezilya'da sıklıkla tel takıyorlar.

-Ayrıca diş sağlığına da çok önem veriliyor. Biz Brezilya'da dişlerin sağlıklı olmasının farklı sorunları da engelleyeceğini biliyoruz.

Sende dışarıdan görünen ama şeffaf braketler (teller) kullandık. Hiç görünüşü etrafından bir yorum aldı mı? Rahatsız etti mi seni?

Hayır kimse olumsuz bir yorum yapmadı. Hatta eşim tellerle daha çekici olduğumu bile düşünüyor..(Burada hep beraber gülüyoruz)

Ortodontist Dr Aylin Sezen Yalçın: "C.Baroni Fenerbahçe' nin Brezilyalı yıldız futbolcusu... Yaklaşık 1.5 senedir dişlerine sabit ortodontik tedavi yapıyorum yani şeffaf teller aracılığıyla dişlerini,olması gereken yerlerine yerleştirip,gülüşünü güzelleştirmeye çalışıyorum. Ortodontik tedavilerin en güzel yanı hastalarımızı bir süre sonra yakınlarımız gibi görmeye başlıyoruz. Cristian çok tatlı,sempatik,alçakgönüllü, bizim klinikteki yoğun tezahuratlara bile sesini çıkarmayan çok uyumlu harika bir insan.. Eşi ve çocukları ile de çok ilgili,nefis bir ailesi var.."