Önce of sonra oh

Ziraat Türkiye Kupası’nda Beşiktaş, Ofspor önünde zor anlar yaşadı. Gökhan’ın şok golüyle sarsılan Kartal asları oyuna girince toparlandı, Fernandes ile Almeida’nın sayılarıyla turu kaptı

Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda 2. Lig ekiplerinden Ofspor’u evinde ağırlayan Beşiktaş, rakibi karşısında İnönü Stadı’nda adeta ecel terleri döktü.
2-1 Beşiktaş’ın galibiyetiyle biten karşılaşmanın 8. dakikasında Gökhan’ın ayağından yediği şok golle siyah - beyazlı takım bir anda 1-0 yenik duruma düştü.
İlk yarıda yedek oyunculardan kurulu bir kadroyu, Ofspor karşısına çıkartan Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, skorun bir türlü değişmemesi nedeniyle ikinci yarıya Almeida ve Fernandes gibi etkili isimleri alarak başladı. Manuel Fernandes’in 65. dakikada kullandığı serbest vuruştan gelen golle ayağa kalkan Beşiktaş bu dakikadan sonra daha da baskılı oynamaya başladı.
Fernandes’in attığı golle özgüvenini bulan Kartal,  Almeida’nın 72. dakikada attığı golle 2-1 üstünlüğü yakaladı.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş Erkan Kaş, Hasan Türk, Emre Özkan, Fernandes ve Almeida’nın etkili oynadığı karşılaşmadan 2-1 galibiyetle ayrılarak tur vizesini kaptı.

‘Yine kâbus gibiydi’
Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Ofspor karşısında turu geçtiklerini ancak bazı oyuncularının ortaya koyduğu performanstan memnun kalmadığını söyledi.
Aybaba, Niğde Belediyespor ile oynadıkları ve 2-1 kazandıkları 2. tur maçı için ”Kâbus gibi” yorumunda bulunduğunu hatırlatarak, ”Ofspor maçı da yine kâbus gibiydi. Ciddiye mi almıyoruz, rakipler mi ciddiye alıyor bilemiyorum. Bazı oyuncuları planlıyoruz, düşünüyoruz ama sahada istediklerimize cevap veremiyorlar” ifadelerini kullandı.
Bu arada maç öncesi iki takım taraftarları arasında gerginlik yaşandı. Karşılaşmanın ikinci yarısında ise siyah-beyazlı taratarlar protokol tribününde yer alan Ofspor yöneticilerine tepki gösterince ortam bir anda gerildi. Taraftarlar Batuhan’ı oyundan çıkarken protesto etti.
 

Gençler sahada
Samet Aybaba, Ofspor karşısında genç oyuncularına şans tanıdı. Siyah-beyazlı ekipte Kadir Arı, Emre Özkan, Hasan Türk ve Erkan Kaş gibi genç oyuncular ilk 11’de forma giydi. Ofspor karşısında ilk 11’deki tek yabancı Escude olurken Fernandes, Almeida, Sivok, Hilbert, Olcay ve Oğuzhan’ın yanı sıra genç kaleci Emre Metin de yedek kulübesinde yer aldı. Sahaya Necip kaptan çıktı.

MAÇIN KARNESİ

HAKEMLER: Kutluhan Bilgiç, Baki Yiğit, Emre Suna
BEŞİKTAŞ:  Cenk (6) - M.Akyüz (5), Ersan (5), Escude (5), E.Özkan (6) - Kadir (5)  (Almeida Dk.46 (6), Necip (6), Hasan (6), Veli (5) (Fernandes Dk.46 (7), Erkan(7) - Batuhan (5) (Oğuzhan Dk.46 (5)
YEDEKLER: E. Metin, Sivok, Olcay, Hilbert
OFSPOR: Hasan (5) - Rıdvan (6), Adem (6), Rasimcan (5), A.Çubukcu (5)- Çetin (5) (Güray Dk. 49 (5), Savaş (5)  (Ziya Dk.71), Gökhan (7) (A.Kırmacı Dk. 79),  Tuncay (6), Hicabi (6) - Cem (5)
YEDEKLER: Ahmet, Ercan, Can, Aykut
GOLLER: Gökhan (Dk.8), Fernandes (Dk.65),
Almeida (Dk.72)
SARI KARTLAR: Hasan, Emre, Fernandes, Erkan (Beşiktaş), Rıdvan, Çetin, Gökhan Savaş (Of)