Ligde oynadığı iki deplasman maçından bir beraberlik ve bir mağlubiyet alan Çaykur Rizespor, Boluspor karşısında ilk deplasman galibiyetine ulaşmak istiyor. Teknik direktör Engin Korukır, zor bir maçın kendilerini beklediğini belirterek iyi hazırlanacaklarını söyledi. Önlerinde 3 gün olduğunu ifade eden Korukır, şöyle konuştu:

“Şampiyonluk yarışında önemli rakiplerimizden biri olan Boluspor ile karşılaşacağız. Her iki takımda iyi hazırlanacak. Maçın zor geçeceği kesin. İyi bir ekibimiz var. Sakat olan Erhan Şentürk ve Kenan Aslanoğlu da büyük bir aksilik olmazsa bizimle birlikte olacak. Rakibimizi seyrettik. İyi bir takım ancak eksikleri var. Boluspor deplasmanından iyi bir sonuçla döneceğimize inanıyorum”dedi.

SAKATLIKLAR BİZİ ETKİLİYOR

Çaykur Rizespor'un iki deplasman maçında sadece bir puan almış olmasına rağmen iyi mücadele ettiğini ifade eden Korukır, “Ligdeki iyi takımlardan biriyiz. Deplasmanlarda iyi işler yaptık. Sadece sonunca yansıtamadık. Boluspor maçını düşünerek kupa maçında ilk onbirde görev yapan oyunculara görev vermedik. Diri oyunculara sahibiz. Boluspor deplasmanında en iyisini yapmak için mücadele edeceğiz. Sezon başında koyduğumuz şampiyonluk hedefine ulaşmak için her maça eksiklerimizi gidererek, daha iyi işler yapmak için hazırlanıyoruz. Sakat oyuncu sayımız fazla. Kenan Aslanoğlu sezon başından bu yana bizle olamadı. Erhan Şentürk ve Çetin Güngör'ün sakatlığı vardı. Serhat sakatlandı. Sakatlıklar bizi etkiliyor. Tam kadro olsak tercih şansımız daha fazla olacak. Ancak bunları bilerek kadro kurduk. Sakat oyuncularımız takıma katılınca müdahale gücümüz daha da artacak” diye konuştu.

KENAN VE ERHAN’IN SAKATLIĞI GEÇTİ

Türkiye Kupasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’a mağlup olarak elenen Çaykur Rizespor, ara vermeden Boluspor maçı hazırlıklarına başladı. Yeşil mavili ekipte Diyarbakır Büyükşehir Belediye karşısında ilk 11’de forma giyen oyuncular düz koşu ve istasyon çalışması yaptı, diğer oyuncular ise 5’e 2 top kapma çalışması ile taktik ağırlıklı çalıştı. Sakatlıkları geçen Kenan ve Erhan takımla birlikte çalışmalara başladı, sakatlığı süren Serhat ve Çetin’in ise Boluspor maçı kadrosunda yer almayacağı belirtildi.

SAMSUN GALİBİYETİNİN MİMARI JALLOW: HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ

Samsunspor maçında attığı golle takımına 3 puanı kazandıran Ousman Jallow, takımın başarısı için çalıştıklarını belirterek, sezon sonunda hedeflerine ulaşacaklarını söyledi. 5 maçta 3 gol attığını hatırlatan Jallow, “Maçlarda elimden geleni yaparak atabildiğim kadar gol atacağım. Fakat gol benim için o kadar önemli değil. Takım arkadaşlarım ile çalışmalarımızı sahaya en iyi şekilde yansıtmak ve Rizespor’u hedefi olan süper lige çıkartmak başlıca amacımız. Bunu taraftarımızın desteğiyle gerçekleştirmeliyiz. Benim Rize’de en çok ilgimi çeken herkesin futbolla çok iç içe olması ve yakından ilgilenmesine rağmen maçlarda tribünlerin boş kalması. Bu da beni üzüyor. Futbolla bu kadar iç içe olmalarına rağmen maça gelmiyorlar” dedi.