Ligde 11 maçta 2 mağlubiyet aldıklarını hatırlatan Engin Korukır, çok fazla gündeme taşımamalarına rağmen galip geldikleri maçlarda da hakem hataları ile karşılaştıklarını söyledi. Adanaspor karşısında ilk 10 dakika dışında iyi oynadıklarını ancak verilmeyen penaltı ile verildikten 2 dakika sonra iptal edilen penaltı kararı sonrası etkilenen oyuncuların ikinci yarıda etkili olamadığını ifade eden Engin Korukır, şunları söyledi:

"İkinci yarıda iyi oynayamamıza oyuncularımla konuştuktan sonra kızgınlığım yarı yarıya düştü. Bugüne kadar hakemlerle ilgili hiç konuşmadım. Adana maçı sonrası hakemi de tebrik ettim. Niye? Büyük bir camianın takımı olan Çaykur Rizespor’un teknik direktörü olduğum ve müsabakanın sonucunu hakemlere yıkmamak için. Ancak yardımcı hakemlerin verdiği kararlarla çok sıkıntı yaşadık. Bu ülkede ne zaman görülmüş 2 dakika sonra penaltının iptal olduğu. İlk defa bizim başımıza geldi. İkinci yarıdaki kötü futbolun sorumlusu hakemdir. Hakem oyuncularımızı maç içerisinde tehdit etti, sürekli olarak, (Onu yaparsan, bunu yaparsan kart gösteririm, bunu yapma) dedi. Bu lig çok düzgün ve namuslu lig. Lige sahip çıkalım. Takımımda ve diğer takımlarda genç oyuncular var. Bunlar yarın süper lig ve milli takımda oynayacaklar. Bu oyuncuları düzgün yetiştirelim."

Eleştirdiği oyuncularının kenhdisine, (Hakemin tehditkar tutumu nedeniyle topa müdahalede etmeye korktuk) serzenişlerinde bulunduğunu iddia eden Engin Korukır, şöyle devam etti:

"Bir futbolcu sahada adaleti dağıtan kişiden korkarsa sonuç nasıl olacak? Kazandığımız maçlarda bile emeğimizin çalındığını gördük. Ama kaybettiğimiz ve kazandığımızı maçlarda bile hakemi gidip tebrik ettik. Hakem hataları hep bize mi denk gelecek? Hakkımızı yemenin de cezası çok büyüktür. Bu benim namus meselem. Hayatta namus ve haysiyet çok önemlidir. Namus ve haysiyetimizle kimseyi oynattırmayız. Buna kimsenin de cesareti yetmez. Hakem atamalarından sorumlu kişiler, takımların canını yaktırmasınlar. Atadıkları gözlemcilere iyi baksınlar. Hakikaten gözlüyorlar mı, yoksa gözetliyorlar mı?"

"ŞAMPİYONLUKTAN HİÇ KUŞKUM YOK"

Ligde aldıkları mağlubiyetlerden önce kendini sorumlu tuttuğunu ifade eden Korukır, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Ne kadar skoru etkileyecek durum olursa olsun önce suçu kendimde ararım. Hiçbir zaman, (Sakatlıklar var, en önemli oyuncumuz cezalıdır) demedim. Benim oyuncularımın hepsi kaliteli ve değerlidir. Formsuz olabilirler, formayı alan kıymetini bilmeyebilir. Kıymetini bilmezse bende onun kıymetini bilmem. Futbolcu, forma şansını bulduğu zaman değerlendirecek. Yolumuza devam ederek ligin sonunda şampiyonluğa ulaşacağımızdan hiçbir kuşkum yok."

SEZER:"YENİDEN ÇIKIŞA GEÇMEK İSTİYORUZ"

Çaykur Rizespor’da 3 hafta önce Denizlispor maçında sakatlanan tecrübeli savunma oyuncusu Sezer, mavi yeşilli takımla birlikte çalışmalara başladı. Sezer, iyi bir çıkış yakaladığını ancak talihsiz bir sakatlık yaşadığını belirterek şöyle konuştu:

"Ancak beklenenden daha kısa sürede takımla birlikte çalışmalara başladım. Hafta sonu tamamen hazır hale gelerek Karşıyaka maçında hocamın görev vermesi halinde oynamak isterim. Karşıyaka maçını kazanarak ligde yeniden çıkışa geçmek istiyoruz."

4 OYUNCU KADROYA DÖNDÜ

Çaykur Rizespor’da sakatlıkları bulunan Sezer, Mesut ve Hakan takımla birlikte çalışmalara başladı. Üç oyuncunun Karşıyaka maçına hazır hale geleceği belirtildi. Bu arada kart cezası biten Uche Kalu da Karşıyaka maçında sahadaki yerini alacak.

Antrenmanda uyarılarını dinlemediği gerekçesiyle teknik direktör Engin Korukır, tarafından çalışmadan çıkarılıp Adanaspor maçı kadrosuna alınmayan Serhat’la ilgili karar henüz verilemedi.


MK(TM/AÖ) FOTOĞRAF