SÜRPRİZ TEKLİF

Ligin 15’inci haftasının sonunda istifa eden Engin Korukır’ın yerine teknik direktör arayışına giren yönetim, geçen hafta içerisinde Mustafa Denizli’ye sürpriz bir teklifte bulundu. Teklife sıcak bakan Mustafa Denizli ile yapılan görüşmelerde takımın durumu, devre arası yapılacak transferler ile gelecek sezona dair planlar masaya yatırıldı. Olumlu geçtiği belirtilen görüşme sonrası taraflar anlaşma sağladı. Mustafa Denizli'nin 1.5 yıllık sözleşme imzalardıktan sonra Çaykur Rizespor-Bucaspor karşılaşmasını izleyeceği belirtildi.

DENİZLİ: "KATKI VERMEYE GELECEĞİM"

Yerel bir gazeteye açıklamalarda bulunan Mustafa Denizli, kendisi için lig, takım veya coğrafyanın önemli olmadığını belirtti. Olduğu yerde başarının geleceğini ifade eden Mustafa Denizli, daha sonra şunları söyledi:

"Çaykur Rizespor Kulübü'nde beklenilen başarı, yıllardır bir türlü gelmedi. Bu başarıyı yakalama adına ben ve ekibim ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bu kulüp, Rize şehri, Çaykur Rizespor taraftarı en iyisine layıktır. Türkiye’nin her alanında en üst düzeyde insanlar çıkaran bu küçük ama yürekleri büyük insanlarının memleketinin futbol takımına katkı vermeye geleceğim."

Sözlerini surdüren Mustafa Denizli, "Takımın ilk devrenin bitimine 2 hafta kala oynayacağı iki önemli maçı var. Öncelikle hedef bu maçlar olmalı. Ligde alınacak olan her puanın önemi çok büyük. Bu maçlara konsantre olalım" ifadesini de kullandı.

DENİZLİ 9'UNCU TEKNİK ADAM OLACAK

Çaykur Rizespor, son 5 yıldır mücadele ettiği 1'inci Lig'de 8 teknik adam değiştirdi. Mustafa Denizli, imza atması halinde takımda 9'uncu teknik adam olacak. Türkiye liglerinde son 10 yılda en fazla teknik direktör değişikliği yapan kulüplerden biri olan Çaykur Rizespor, önce Süper Lig, ardından da 1’inci ligde mücadele ettiği 2002-2012 yılları arasında 20 farklı çalıştırıcıyla anlaştı. 2008-2009 sezonundan itibaren 1’inci Lig'de mücadele eden yeşil mavililerde son olarak göreve getirilen Engin Korukır 8’inci teknik adam oldu. Başarısızlığın faturasının sürekli antrenörlere kesildiği Çaykur Rizespor’da 1.5 yılla en uzun süre görev yapan teknik direktör Ümit Kayıhan oldu. Suat Kaya 3, Mehmet Şansal da 5 maç ile en kısa süre çalışanlar listesinde yer aldı.

KALU BELİRSİZLİĞİ

Bu arada Pazartesi akşamı sahasında Bucaspor ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor’da sakatlıklar sıkıntı yarattı. Yeşil mavililerde Çetin’in sakatlığının yanı sıra sezonu kapatan Jallow ile Hakan’ın sakatlıkları bulunuyor. Kalu’nun ise oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak. Çaykur Rizespor’un Bucaspor karşısına muhtemel şu kadro ile çıkması bekleniyor:

Loriya - Onur, Murat, Orhan,Serhat - Cenk, Fahri, Hassan, Cumali - Erhan, Kalu (İlyas)


MK(TM/AÖ)