Bursaspor'a gelene kadar sadece Premier Lig takımlarında forma giyen, Leeds United, Liverpool, Sheffield Wednesday, Charlton, Aston Villa ve West Bromwicht'te kazandığı tecrübeyi Süper Lig'e başarıyla yansıtan Carson, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) resmi yayın organı 'Tamsaha' dergisine özel açıklamalarda bulundu.

"EN İYİ PERFORMANSIM ARSENAL'E KARŞI"

Kariyerindeki en iyi performansı Emirates Stadı'nda Charlton formasıyla Arsenal'e karşı sergilediğini söyleyen Carson, "Maçı 4-0 kaybettik ama skor 20-0 bile olabilirdi" diye konuştu. Carson kariyerindeki en kötü performans için ise, "Aslında birkaç tane var ama sanırım en kötüsü West Bromwich Albion'dayken Chelsea'ye karşı 6-0 kaybettiğimiz maçtaki oyunumdu" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE DÜŞÜNCEM YOKTU"

Bursaspor'a gelene kadar Türkiye'de oynamak gibi bir düşüncesi olmadığını belirten Carson, "Açıkçası aklımda hiç Türkiye'de oynamak gibi bir düşünce yoktu. Çünkü belirttiğiniz gibi buraya gelene kadar kariyerimin tamamını ülkemde geçirdim. 10 yıl boyunca profesyonel olarak İngiltere'de forma giydikten sonra ülke dışından teklif alacağım aklıma gelmezdi. Bir gün menajerim beni aradı ve Türkiye'den bir transfer teklifi olduğunu söyledi. Ben de kendimi geliştirmek ve yeni bir tecrübe edinmek adına Türkiye'yi ve Bursaspor'u seçtim" diye konuştu.

"HAKEMLER KATI"

"İngiltere Ligi ile Türkiye Ligi arasındaki temel farklılıklar neler?" sorusunu yanıtlayan yetenekli kaleci, "En büyük farklılık İngiltere'de oyunun daha akıcı olması, yani fazla kesilmemesi. Burada en ufak bir temasta hakemler hemen düdüğünü çalıyor ve oyunu durduruyor. İngiltere'de hakemler oyunun biraz daha akıcı hale gelmesine müsaade ediyor. Premier Lig daha hızlı oynandığı için hakemlerin bazı durumlarda faul çalmaması anlayışla karşılanıyor. Türkiye'de hakemler bu konuda biraz daha katı sanıyorum" şeklinde konuştu.

"PİNTO SORUNU ÇÖZDÜ"

Takım arkadaşı Pinto'dan övgü dolu sözlerle bahseden Carson, "Pinto gelmeden önce gol yollarında bir sıkıntı yaşıyorduk. Açıkçası üstteki takımlar kadar gol atamıyorduk. Fırsatları yaratıyorduk belki ama bunları değerlendiremiyorduk. Şu an bulunduğumuz durumda olmamızda Pinto'nun büyük katkısı var. Onda gördüğüm en önemli özellik topu ileride iyi tutması. Basit oynuyor ve bu da bizim hücuma iyi yerleşmemizi sağlıyor.O, topu ilerde tutup bizim de takım halinde öne çıkarak yardımlaşmamızı sağlıyor. Benim gördüğüm en önemli özelliği bu" dedi.

"BU BENİM İŞİM"

Kaleciler yaptıkları kurtarışları genellikle coşkulu bir şekilde kutladığı, Carson'ın ise sakin davrandığı hatırlatılması üzerine genç file bekçisi, "Açıkçası bu benim işim. Bir kurtarış yaptıktan sonra veya başarılı bir işten sonra motive olmak amacıyla bağırmak ya da kutlamak fikrine katılmıyorum. Eğer ben bir kurtarış yapıyorsam ya da önemli bir pozisyonu gol yemeden takım halinde tamamlayabiliyorsak, bu zaten yapmamız gereken iş. Bunu soğukkanlı karşılamak normal. Benim bakış açım bu" yorumunda bulundu.

"RÜŞTÜ BİR EFSANE"

Türkiye'de beğendiği kalecileri açıklayan Carson, "Benim için Rüştü gibi bir efsaneye karşı oynamak gerçekten bir onur ve ayrıcalıktı. O gerçekten dünyadaki en önemli kalecilerden biri. Bu nedenle Türkiye'deki kaleciler arasında onu ayrı bir yere koyarım. Gerçekten bir efsane ve aynı zamanda çok iyi bir sporcu. Onun gibi kaleciler dünyada az bulunuyor" dedi.


EK(İA/Aİ)