UEFA Disiplin Kurulu’nun verdiği 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasına itiraz eden F.Bahçe transferde belirlediği stratejiden kesinlikle geri adım atmıyor. Alper Potuk, Bruno Alves, Michal Kadlec ve Samuel Holmen’i kadrosuna katan sarı-lacivertlilerin ısrarla istediği Oscar Cardozo transferinde olumlu gelişmeler yaşanıyor.


Baökan Aziz Yıldırım’ın perşembe günü düzenlediği basın toplantısında “Benfica’nın istediği bonservis bedeli istediğimiz yere gelirse Cardozo’yu transfer ederiz” diyerek bizzat duyurduğu Paraguaylı yıldız için Kanarya bonuslarla beraber 12 milyon Euro’yu gözden çıkardı. Daha önce 15 milyon Euro’da ısrar eden Benfica da Aziz Yıldırım’ın canlı yayında Cardozo ile ilgilendiklerini duyurması üzerine F.Bahçe’nin transferdeki ciddiyetini anladı.

Bu gelişmelerin ardından hocası Jorge Jesus ile yaşadığı problemler nedeniyle takımdan ayrılmak isteyen Cardozo için Portekiz ekibinin indirime gitmeye sıcak baktığı öğrenildi. Sarı-lacivertliler de yarın Lizbon’a giderek Benfica’lı yetkililerle bir kez daha masaya oturacak. Bu görüşmede tarafların anlaşmaya varması ve F.Bahçe’nin Cardozo’yu resmen Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirmesi bekleniyor.