Bursaspor'da ligin sonuna doğru iyi bir çıkış yakaladığını ifade eden Musa, "İnşallah yeni sezonda da oynamayı sürdürür ve bu çıkışımı devam ettiririm. Çünkü futbolda oynamak çok önemli. Oynamadığınız zaman psikolojik olarak olumsuz etkileniyorsunuz. Ama ben karakteri sağlam bir oyuncuyum ve bu olumsuzluktan en az derecede etkilendiğimi söyleyebilirim. Düştüğüm yerden kalkmasını biliyorum ve yaşım henüz çok genç olmasına rağmen bunu bir kaç kez de ispatladım. Futbol konusunda kendine güveni yüksek bir oyuncuyum. Geri dönüşlerimde ilk maçta bocalasam bile ikinci maçta kendimi hemen toparlayabiliyorum. Bursaspor'da uzun süre sonra Medical Park Antalyaspor maçında oynamıştım. İlk 45 dakikada bocaladım. "Topu alayım mı almayayım mı?" diye ikilemler yaşadım. Ama ikinci yarıda kendime güvenimi kazandım ve top dağıtmaya başladım" dedi.

"İKİNCİ ŞAMPİYONLUK"

Bursaspor'la yeni sezon hedeflerini açıklayan Musa, "Biz geçtiğimiz sezon başında büyük değişim yaşayan bir takımız. Kadrodan pek çok oyuncu gitti ve yerlerine aralarında benim de bulunduğum yeni oyuncular geldi. Sezon boyunca çizdiğimiz grafik de bu değişimle doğru orantılıydı. Sezonun ilk yarısında yeni ve birbirini pek tanımayan oyunculardan kurulu kadronun birbirine alışma sürecinde yarışta geride kaldık. İkinci yarıda ise büyük bir çıkış gösterdik ve önce UEFA Avrupa Ligi Klasman Grubu'na kaldık, sonra da o grubu ilk sırada tamamladık. Hocamız kadroda bu sezon büyük değişimler yaşanmayacağını iki-üç oyuncu takviyesiyle transferin tamamlanacağını söylüyor. Dolayısıyla artık birbirini iyi tanıyan oyuncularda kurulu bu takım, birkaç kaliteli transferle yeni sezonda ikinci kez şampiyonluk hedefine oynayabilir" diye konuştu.

"BATALLA BÖYLE BİR OYUNCU"

"Bazı oyuncular varlıklarıyla bile takımlarına artı değer katabiliyor, takım arkadaşlarını rahatlatabiliyor. Bursaspor'da da bu tip bir oyuncu var mı sana göre?" sorusuna yetenekli oyuncu, "Bence bizim takımda Pablo Batalla böyle bir oyuncu. Çok ufak tefek bir oyuncu ama topu öyle bir saklayışı var ki şaşkınlığa düşüyorum. O boyla, o fizikle topu nasıl saklayabiliyor, o daracık alandan nasıl çıkabiliyor. Top tekniği ve oyun zekâsı çok yüksek bir oyuncu. Zaten futbolda da iş çabuk düşünmekte ve zekânı kullanmakta bitiyor. Pinto da takıma özellik katan bir oyuncu. Mesela biz sezonun ilk yarısında ön alanda topu tutamıyorduk. Top rakipte olunca da çok koşuyor ve yoruluyor, dolayısıyla son dakikalarda gol yiyorduk. Pinto geldikten sonra oyun şeklimiz de değişti. Topu çok iyi saklıyor, isabetli paslarla arkadaşına kazandırıyor, gol vuruşlarında çok başarılı. O da takımın olmazsa olmazlarından birisi" şeklinde konuştu.

"İTALYA'DA OYNAMAK İSTİYORUM"

Bundan sonraki hedeflerini anlatan Musa sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öncelikli hedefim Bursaspor'da sürekli oynamak. Zaten her şey oynamaktan geçiyor. Futbolcu oynadığı zaman bir yerlere gelebiliyor. Bursaspor'da sürekli oynadıktan sonra ikinci hedefim A Millî Takım'a gidebilmek. Her oyuncu gibi benim de en büyük hayalim bu. Alt kategorilerde defalarca giydiğim bu formayı A Millî Takım'da da sırtımda taşımayı çok istiyorum. Bir sonraki aşamada ise Avrupa'da oynamak niyetindeyim. Çünkü Bursaspor Türkiye'nin beşinci büyüğü ve buradan sonrasının Avrupa olduğunu düşünüyorum. Bursaspor bugün geldiği nokta açısından Avrupa tarafından da izlenen bir kulüp. İtalya'yı ve İtalya Ligi'ni çok seviyorum. Orada yaşamayı ve oynamayı çok isterim."


EK(İA/Aİ)