Hakan Aslantaş, Bursaspor'un resmi yayını olan Bursaspor dergisine özel açıklamalarda bulundu. Futbola forvet mevkiinde başladığını, daha sonra orta saha oynadığını belirten Hakan, Gençlerbirliği'nde forma giydiği dönemde defansif oynadığını zaman zaman da orta sahada görev aldığını ifade etti. Sağ ve sol bekte oynayabilen yetenekli futbolcu, "Aslında sağ ayaklı bir futbolcuydum. Sol ayağınızı geliştirmek için bence en az 4 sene çalışmalısınız. İyi orta kesebilmek için çok çalıştım. Bunu Gençlerbirliği'nde Ziya Doğan hocamın çalıştırmasıyla kazandım" diye konuştu.

"MÜCADELECİYİM"

"Ben savaşçı bir ruh ile sahada mücadele ederim" diyen Hakan, yeşil beyazlı ekipteki ilk maçından bahsetti. Hakan, "Beşiktaş maçında sadece 1 hata yaptım o da gol oldu. Bu herkesin başına gelebilir. Bunu da çevirmeye çalıştık. İkinci yarıda kestiğim ortayı Bangura ayağının altından kaçırdı. Eğer o golü atsaydı benim hatam konuşulmayacaktı. Benim için kötü oldu. Çünkü takımın içinde bulunduğu durum kötüydü ve benim ilk maçımdı. Çok üzüldüm. O gece uyuyamadım. Bu durumdan kurtulabilmek için çok çalıştım. Moralimi toparladım. Son haftalarda takımla birlikte performansımı toparladım. Şimdi herkes gayet iyi durumda" dedi.

"ERTUĞRUL HOCA BİZE HEP GÜVENDİ"

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın kendilerine her zaman güvendiğini belirten Hakan, "Bursaspor'a geldiğimde takım olarak gerçek performansını sahaya yansıtamamıştı. Şehirde bir panik havası vardı. Ancak Ertuğrul Hoca'da bu panik kesinlikle yoktu. Bize sürekli "Sakin olun, sizlere güveniyorum" dedi. Biz bile zaman zaman kendimize güvenemediğimiz anlar oldu ama Ertuğrul Hoca bize hep güven verdi. Bu çok büyük bir olay. Kendi adıma ise Beşiktaş maçından sonra bana güvenip yeniden forma vermesi çok önemliydi" şeklinde konuştu.

"HERŞEY BÜTÜN OLMUŞ DURUMDA"

Takımdaki tüm oyuncuların çok büyük yeteneği olduğunu ifade eden Hakan, "Bizim takımdaki tüm oyuncuların çok büyük yeteneği var. Ligde ilk 5 takımın içinde yer alabilecek kaliteye sahibiz. Vederson'un çalışması, Ozan'ın istikrarı, Batalla'nın top yeteneği, Pinto'nun şutları, Carson'ın kurtarışları her şey bir bütün olmuş durumda. Takım oturmuş durumda. Bu takım büyük işlere imza atabilecek potansiyele sahip" diye konuştu.

"KEŞKE GİTMESEYDİM DEMİŞLERDİR"

Bursaspor'da oynamanın önemli olduğunu vurgulayan Hakan Aslantaş, "Bence Türkiye Lig'inde oynayan bir futbolcu mutlaka Bursaspor formasını giymeli. Bu stadyumun atmosferini yaşamalı. Türkiye'nin en önemli takımlarından birisindeyim. Ben bu takımda oynamayı çok istiyordum. Bursaspor'u tercih etmemde kenttin takımına sahiplenmesi, son sezonlarda başarı ivmesini yukarıya taşıması önemli faktörlerdi. Burada bir futbolcunun istediği her şey var. İnşallah işler istediğim gibi gider ve ben futbolumu bu takımda sonlandırırım. Bu takımdan ayrılan birçok futbolcu keşke gitmeseydim demiştir" dedi.