Şampiyon bir takıma geldiğini ve kendiine tanınan şansları iyi değerlendirdiğini ifade eden Ferhat Kiraz, "Çekirdek kadrosu çok değişmeyen bir takıma geldim. Biraz zor olacağını tahmin etmiştim. Bunu ne kadar kısa tutarsam iyi olacak demiştim. İlk 10 haftaya baktığımız zaman 4-5 karşılaşma ve sadece 1 kez 11'de çıktım. Aslında benim istediğim gibi değildi. Ama ben de Süper Lig'den 4 yıl ayrı kaldım. Çok genç olduğum dönemdeki zamanlardan kendimi şu an daha rahat ve tecrübeli hissediyorum. Bu 4 yıllık süreden sonra tekrar Süper Lig'e gelmiş olmak beni strese soktu. Şans bekliyordum. Hocamız bunu belli ediyordu. Hakederek formayı aldım. İyi de değerlendirdim" diye konuştu.

"UNUTULMAZLAR ARASINA GİRMEK İSTİYORUM"

Hedeflerinin arasında Bursaspor'da kalıcı olabilmek olduğunu belirten yetenekli futbolcu, "Hedeflerim arasında burada kalıcı olabilmek var. Bursaspor dışarıda çok farklı imaja sahip. Burada oynamayı çok isteyerek geldim. Bursaspor'da iz bırakmış oyuncuların arasına girmek istiyorum. Bunu başarmadan buradan gitmek istemiyorum. Performansımı üst seviyeye çıkardığım sürece yeteneklirimi göstereceğimi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"OZAN İPEK DÜRÜST VE MERT BİR İNSAN"

Bursaspor'da kadro dışı kalan yıldız oyuncu Ozan İpek'ten de övgü dolu sözlerle bahseden Ferhat Kiraz, "Ozan şampiyon takımın önemli oyuncularındandı. Yüksek oranda katkı verdi. Aynı takımı paylaşmak güzeldi. Benim buraya gelmeden önce çok beğendiğim, oyuncuydu. Daha sonraki yaşanmış olan olaylarla ilgili yorum yapamam ama onun stilini çok beğeniyorum. Fiziki olarak çok güçlü. Bursaspor'a çok faydalı olduğunu hepimiz gördük. Bu sonra kendi kariyerini kendisi yönlendirecek. Ben dürüst ve mert bir insan olduğuna inanıyorum Ozan İpek'in. Bundan sonra da inşallah Allah yolunu açık eder" dedi.

"ABDULLAH AVCI'YA ZAMAN VERİLMELİ"

"Milli takım forması bekliyor musun?" şeklindeki soruya ise Ferhat Kiraz şu yanıtı verdi:

"Avcı gerçekten son derece düzgün bir insan. Daha önce de milli takımda hocalığımı yapmış bir insan. Türkiye'nin en önemli mevkisinde. Ben de iyi yolda olduğumu düşünüyorum. Daha üst seviyeye çıkmalıyım. Futbol anlamında çok önemli bir mevki. Abdullah Avcı da genç oyunculara değer veren, onların gelişimi adına çalışmalar yapan bir teknik adam. Bu anlamda ona zaman verilmesini düşünüyorum. Başarılı olacağına inanıyorum. İnşallah ben böyle devam edersem milli takımın da geleceğine inanıyorum. Önemli olan istikrar." diye konuştu.


EK(FK/AÖ)