Ferhat, yerel bir televizyon kanalında yayınlanan spor programına katıldı. Oynarken Beşiktaş maçından zevk aldıklarını belirten Ferhat, şöyle devam etti:

"Futbol adına baktığınız zaman hataların da çok olduğu karşılaşmaydı. Hücum izlemek herkese zevk veriyor ama savunmada yapılan hatalar vardı. Sonuçta biz İstanbul'a kazanmak için gitmiştik. Beşiktaş da kendi sahasında kazanmak istiyordu. Bu sonuçtan dolayı iki takım da kazanmak istediği için heyecanlı bir maç oldu."

"HOCAM BANA GÜVENDİ"

Beşiktaş maçında şans beklediğini ve formayı aldığını belirten Ferhat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kasımpaşa maçında oyuna girdikten sonra olumlu bir futbol sergiledim. Şans bekliyordum. Hocam da bana güvenerek Beşiktaş gibi önemli bir maçta oynhattı. Ben de elimden geleni yapmaya çalıştım. İnşallah bundan sonra da üstüne koyarak Bursaspor'a faydalı olmak istiyorum."

"GÜVENMELERİ BENİ RAHATLATTI"

Takım arkadaşları ve teknik heyetin Beşiktaş maçından önce de sonra da beni kendisini desteklediklerini vurgulayan Ferhat, şöyle konuştu:

"Onların bana olan güveni performansımda çok etkili oldu. Uzun aradan sonra direk oynarken beni rahatlattılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Çoğu takımda bu ortam yoktur. Hepsi çok iyi insanlar."

"PENALTI OLACAK POZİSYON DEĞİLDİ"

Beşiktaş maçında çok tartışılan penaltı pozisyonu da anlatan Ferhat, bu konuda şunları söyledi:

"Hakem adına da zor bir pozisyondu. İki kez hamle yapıyorum. Saliselerle görülebilecek bir pozisyon. Topuğuna bassam ayakkabısı çıkardı. Ben penaltı olacak pozisyonun içinde olmadım. Temasım yok. Hakemi yanıltan ikinci hamlem oldu. Hakeme kızamadım. Acımasız olamam. Hakeme, (Penaltı gibi gördün ama hamle yapmadım) dedim. Penaltı vereceğini düşünmedim. Eğer gerçekten müdahale ettiysem kırmızı kart çıkmalıydı. Maçtan sonra Veli'yle de konuştuk. Düşürmedim, dedim. O da penaltı olduğunu iddia etti."

"SORUMLULUK ALDIM"

"Ferhat, pas vermeyi sevmiyor mu?" sorusu üzerine genç futbolcu, şöyle dedi:

"Çok dikkat etmedim. Düşünmedim bunu. Deplasmanda oynadığımız için çok boş alan vardı. Koşuya müsait alanlar vardı. Orada biraz daha sorumluluk almak gerekiyordu. Hocamız sorumluluk alın demişti. Bazı pozisyonlarda kendi adıma sorumluluk alıp bir şeyler üretmeyi istedim. Kanat oyuncusunun görevlerinden birisi de orta sahadna ileriye doğru taşıyabilmesidir. Dikkate alacağım."

"EN İYİ 10 NUMARA"

Fehat, daha sonra, "Batalla olmazsa ne olur?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Batalla, gerçekten oynadığım ve oynayacağım en iyi 10 numara. Çok farklı bir oyuncu. Herkesten bir kaç saniye önde düşünüyor. Bizi inanılmaz rahatlatıyor. Takımın önemli bir parçası. Üzerindeki sorumluluğu rahat taşıyor. Bursaspor'da faydalı oynuyor. Belluschi'de çok çabuk adapte oldu. Daha önceden Musa'nın da uyumu vardı. Belluschi tecrübeli bir oyuncu. Belli bir kariyeri var. Bana göre o da faydalı."

"BURSA BANA UĞURLU GELDİ"

Bursa'nın kendisine uğurlu geldiğini söyleyen Ferhat Kiraz, bu konuda şunları söyledi:

"Bursa bana uğurlu geldi. Transferin gerçekleştiği gün çocuğum oldu. Burayı beğenmemek mümkün değil. Bursaspor olarak bakarsak, dışarıdan çok farklı imajı olan bir kulüp. Buraya gelirken de söylemiştim. Burada oynamayı istemeyecek oyuncu yoktur. Tahmin ettiğimin daha üzerinde bir ortam var. Biraz da başarıyla orantılı. Kötü gittiğimiz anlarda da, performansımızın altında kaldığımız zamanlarda da gerçek Bursaspor taraftarı desteğini esirgemiyor."

"İKİNCİ YARI DAHA FARKLI OLACAK"

Son haftalardaki beraberlikler ve Kasımpaşa mağlubiyetinin herkesi üzdüğünü söyleyen Ferhat, daha sonra şunları söyledi:

"Hedeflerimiz vardı. Kasımpaşa ile başlayıp Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu ve Antalyaspor maçlarında alabileceğimiz maksimum puanı almayı hesaplamıştık. Ama futbolda bunlar olabiliyor. Takım olarak inanmıştık. Şu an bana göre kaybedilmiş birşey yok. Bundan sonraki süreç çok önemli. İçeride oynayacağımız iki maçı 3 puanla geçeceğimize inanıyorum. Fikstür avantajımız var. Her takımı yenebilecek durumdayız. İçerde 4 maçımız var. Skor üretkenliğimizi arttırırsak daha üst sıralara çıkarız. İkinci yarı bizim adımıza daha farklı olacak."

FERHAT'IN KAÇIRDIĞI POZİSYONU DEĞERLENDİRDİLER

Bursasporlu futbolcular, Ferhat'ın Beşiktaş maçının son dakikasında kaçırdığı gol pozisyonunu değerlendirdi. Orta saha oyuncusu Musa, "Ferhat'ın kaçırdığı pozisyonda yıkıldım. Bunda da bir hayır vardır" derken savunma oyuncusu İbrahim, "Üstüne gidilecek bir durum yok. Attığında da bizi kurtaracaktır. Kaçırdığımız 2 puanı bize aldıracaktır" dedi. Savunma oyuncusu Serdar, "Golü atsaydı belki de heykeli dikilecekti. Kısmetsizlik. Omuzlarda giderdi. Olmadı. Futbol bazen böyle" derken Tuncay Şanlı, "Atsaydı onun için çok güzel olacaktı. İnanılmaz maç çıkardı. Futbolun güzelliği bu" yorumunda bulundu.


EK(FK/AÖ) FOTOĞRAF