Bursa’nın tek bayan boks takımı olan Bursaspor’un tam 8 boksörü bulunuyor. Türkiye Şampiyonası’nda Genç Bayanlar Kategorisinde 69 Kiloda Nurşah Çelik, 60 Kiloda Merve Demirkol, Yıldız Bayanlar Kategorisinde 46 Kiloda Şebnem Akkan, 54 Kiloda Büşra Soer, 57 Kiloda Esra Genç, 50 Kiloda Emine Yiğit, 63 Kiloda Rümeysa Çakır ve Büyük Bayanlarda 80 Kiloda Burcu Kılıç madalya almak için mücadele edecekler.

3 MADALYA BEKLENİYOR

Bursaspor Boks Takımı antrenörü Abdülkadir Ünsal yaptığı açıklamada 3 veya 4 sporcusundan madalya beklediklerini söyledi. Ünsal, "Bayanlar Türkiye Şampiyonası’na iddialı hazırlanıyoruz. İçimizde 2011 Dünya üçüncüsü ve 2012 Avrupa ikincisi sporcumuz var. Onlardan şampiyonluk bekliyoruz. 5-6 Ocak tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyespor’un bayan sporcularını Bursa’ya davet ettik. Onlarla hazırlık maçları yapacağız" dedi.

BURCU KILIÇ İDDİALI

Dört yıldır Türkiye Şampiyonluğunu yenilgisiz olarak rakiplerine kaptırmayan Büyük Bayanlar kategorisinde mücadelesini veren sporcumuz Burcu Kılıç, bu sezonda hedefinin bir kez daha Türkiye Şampiyonluğu olduğunu söyledi. Kılıç, Bursaspor formasını boks sporundan en iyi şekilde temsil edeceklerini sözlerine ekledi. Genel Müdür Vekilimiz İsmail Özdemir’de Boks sporunda geçtiğimiz ay Bursaspor'umuzun Bahram Muzaffer ile yaşadığı mutluluğu, bayan sporcularımız ile de yaşamak istediklerini belirtti.


CE(FK/AÖ)