DIŞ İLİŞKİLERDEN SORUMLU YÖNETİCİ KOÇ: YENEBİLECEĞİMİZ BİR TAKIM

Bursaspor Kulübü Dış İlişkilerden Sorumlu Asbaşkan İrfan Koç kurayı değerlendirdi. Koç, "Rakibimiz Twente oldu. Son yıllarda Bursaspor gibi çıkış yapan bir takım. Kendi sahamızda oynayacak olmamız ise avantaj. Yenebileceğimiz bir takım" yorumunu yaptı.

BURSASPOR İLE AYNI SEZON ŞAMPİYON OLDU

1965 Hollanda Enschede'de kurulan Twente, 1926 yılında Sportclub Enschede'nin şampiyonluğundan sonra uzun zaman hiç şampiyonluk yaşamadı. Hollanda ekibi Bursaspor'un da şampiyon olduğu 2009-2010 sezonunda 86 puan toplayarak tarihinde ilk defa Hollanda şampiyonu oldu. FC Twente maçlarını 24 bin 500 kişi kapasiteli De Grolsch Veste Enschede Stadyumu'nda oynuyor. Geçtiğimiz sezon ligi 6. sırada tamamlayan Twente'yi tanıdık bir teknik adam çalıştırıyor; Steve McClaren. Deneyimli çalıştırıcı İngiliz Milli Takımı'nı da bir süre çalıştırmıştı. İç saha forma renkleri kırmızı-beyaz olan, dış sahada açık mavi-beyaz formayı tercih eden Twente, UEFA'da 1974-1975 yıllarında final oynama başarısı gösterdi.

2009-10 sezonunda Hollanda ligini Ajax, PSV ve AZ Alkmar gibi takımların 86 puanla önünde tamamlayan kırmızı beyazlılar, ertesi sezon şampiyon Ajax'ın arkasında 2 puan farkla 2'nci sırada tamamlamayı başardı. 2010-11 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde oynayan Twente, İnter ve Tottenham'ın olduğu A Grubunu 6 puanla 3'üncü tamamlayarak yoluna o sene UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmiş ve o sezon çeyrek final oynama başarısı gösterdi.

2011-12 sezonun ligi 6'ncı tamamlayan Twente, UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkı kazandı. UEFA Avrupa Ligine 1'inci turdan başlayan Twente, ilk turda Andora temsilcisi UE Santa Coloma'yı iki maçta da 3-0 ve 6-0 yenerek tur atladı. 2'nci turda Finlandiya'dan Inter Turku ile karşılaşan kırmızı beyazlılar 1-1'in rövanşında rakibini deplasmanda 5-0 yenerek 3'üncü tura adını yazdırdı. Bursaspor'un da katılım gösterdiği 3'üncü turda Çek temsilcisi Mlada Boleslav ile eşleşen Twente, rakibini iki maçta da    2-0'la geçerek Bursaspor'un rakibi oldu.


MKM(EK/Aİ)