"Bursaspor kulübü olarak çok uzun süredir hakem yönetimleri ve kararları hakkında her türlü talep ve tenkitleri göğüsleyerek eleştiri yapmadık. Bu yönde beyanatlarımızda olgunluğumuzu muhafaza ederek müsabaka sonuçlarına göre mazeret olarak algılanabilecek beyanat ve davranışlardan istikrarla uzak durmaya çalıştık ki doğrusunu yaptığımıza inanıyoruz.

Ancak son haftalarda bizim kulüp olarak sergilediğimiz duruş ve özenin, sportmen tutumların aksine, müsabakalarımızda görev alan hakemlerin taraflı tarafsız tüm gözlemcilerin yorumladığı üzere, lehimize açık penaltı gibi pozisyonları gör-e-medikleri , aleyhe çok kolay penaltı, kırmızı ve sarı kartları çıkarabildikleri, nedeni bilinmez biçimde taktir haklarının % 90 oranlarda takımımız aleyhine kullanıldığı, oyuncularımıza yapılan çok sert faullere müsamaha içinde olunduğu, futbolun güzelliklerinin bu tarz başarısız yönetimlerle gölgelendiği , bu nevi kritik kararlarda mağdur tarafın her nedense devamlı suretle takımımız olduğu aşikardır.

Son Bursaspor Sivasspor müsabakasında tüm yorumcuların % 100 olarak işaret ettikleri iki adet çok açık penaltı kararı lehimize verilmezken kalecimizin top kucağında iken kendisine gizli şarj yapan rakip oyucuyu itmesine tereddütsüz penaltı verilmesinde hiçbir şekilde tereddüt edilmemiş, neticede müsabaka tamamen hakem kararlarının etkisiyle takımımız aleyhine mağlubiyetle neticelenmiştir.

Spor kamuoyumuz ve taraftarlarımız, şike soruşturmaları ve söylentileri ile birlikte saha içinde adil olmayan bu yönetim ve kararların etkisi ile artık isyan noktasındadır. Hakemlerimizin bu nevi standartları ve yönetim anlayışlarının değişmemesi, gelişmemesi halinde futbolda adaletten, haktan ve tarafsızlıktan bahsetmek, futbolun güzelliklerini sahaya yansıtmak çok zor hale gelecektir.

Hakem camiamızdan, müsabakalarda verdikleri kararlarda, bir takım malum kulüplere gösterilen hassasiyetin diğer tüm kulüplerden esirgenmemesini, tüm kulüplerin müsabakalarında adil, tarafsız, cesaretle ve başarılı yönetimler göstermelerini beklemek en doğal hakkımızdır. Yaygın medyanın, büyük maddi güçlerin, hesap ve hesaplaşmaların her türlü gölge ve baskısından uzak, gördüğünü çalan, hak çalmayan, hakka ve emeğe saygılı adil, tarafsız, başarılı hakem ve hakem yönetimlerinin egemen olmasını istemek de bu noktada son derecede masum bir dilek olsa gerekir.

Bu nedenlerle MHK ve hakemlerimizin herhangi bir saik ve düşünce ile şehir ve renk farkı gözetmeksizin tüm baskı unsurlarını sahaya çıkmadan saha kenarında bırakarak daha adil, tarafsız ve emeğe saygılı yönetimler ortaya koymasını talep ediyoruz. Bu yolda tüm kişi, kurum ve kuruluşlara bir kez daha çağrı yaptığımızı, ağır ve telafisi imkansız haksızlıklara sebep olan ve buna duyarsız kalan tüm ilgili kişi ve kuruluşların legal her platformda takipçisi olacağımızı kararlılıkla ve üzülerek ifade ediyoruz.

Ülkemiz futbolunda hakkın, adaletin, tarafsızlığın, uluslararası başarının ve diğer pozitif unsurların egemen olacağı umudu ile kamuyona saygı ile duyururuz."


EK(İA/Aİ)