Bursaspor'un 3 sezon önce Kayserispor'dan bedel vermeden kadrosuna kattığı gurbetçi futbolcu Turgay Bahadır bu sezon 33 haftası geride kalan Süper Lig'de kulübeyi mesken tuttu. Turgay çıktığı maçlarda ise kendisini bir türlü gösteremedi. Bursaspor'da bugüne kadar ligde 3 sezonda 103 maça çıkan Turgay Bahadır, 76 kez ilk 11'de sahaya çıktı. Toplamda 24 gol atan genç forvet 7 bin 71 dakika forma giydi.

İLK SEZON 7 GOL

Yeşil beyazlı ekibin şampiyon olduğu 2009-10 sezonunda kadroya dahil edilen Turgay, o yıl 31 maça çıktı. Yetenekli forvet 2 bin 467 dakika forma giyerken 7 gol kaydederek şampiyonlukta önemli pay sahibi oldu.

2010-11'DE 6 GOL

Bursaspor'un 3'üncülük başarısını gösterdiği geçtiğimiz sezon ise Turgay Bahadır yine takımın önemli gol silahlarından oldu. 24 lig maçına çıkan gurbetçi futbolcu bin 475 dakika forma giyerken 6 gol kaydetti.

BU YIL KAYIPLARDA

Bu yıl gol yollarında sıkıntı çeken, bu sıkıntıyı da devre arasında kadrosuna dahil ettiği Pinto ile gideren Bursaspor'da, Turgay Bahadır ise bir türlü kendisini gösteremedi. Oynadığı 2 sezona göre performansı gözle görülür şekilde düşen yetenekli forvet bu sezon 27 maçın 16'sında ilk 11'de sahaya çıkarken, 11 kez de yedek kulübesinde yerini aldı. Turgay bu sezon bin 646 dakika forma giydiği ligde sadece 3 gol kaydedebildi.

"TURGAY'I SİLEMEYİZ"

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise her fırsatta genç oyuncuyu yok sayamayacaklarını dile getirerek, "Turgay hem şampiyon olduğumuz sene, hem de geçtiğimiz sezon bu takıma katkı sağladı. Bu kulübe bu kadar emek veren, tarihi başarıda pay sahibi olan oyuncuya bizim kötü gözle bakmamız olmaz. Performansı ise biz değerlendiririz. İyiyse hakkını veririz, kötüyse nasıl iyiye gider bunun mücadelesini veririz. Turgay bazı sıkıntılar yaşıyor, o da bu konuda rahatsız. Bizim başarımızda bu kadar pay sahibi olan Turgay Bahadır'ı yok sayamayız, silemeyiz de" dedi.