Bursaspor'un 1.70'lik orta saha oyuncusu Batalla, bir spor dergisine önemli açıklamalarda bulundu. Takımın ilk yarıdaki form düşüklüğünü yeni katılanlara bağlayan yetenekli futbolcu, "İlk yarıda futbolcular birbirini çok iyi tanımıyordu. Maçlara adaptasyon sağlamakta zorlanıyorduk. İkinci yarıda futbolcuların deneyimi arttı. Takım daha uyumlu hale geldi" diye konuştu.

"SERBEST KALDIM"

Gol atmak kadar attırmayı da çok sevdiğini dile getiren Batalla, "Forvet arkasında oynadığımda benim görevim daha çok asist yapıp oyunu açmamdı. İkinci yarıdaysa pozisyon değişikliğimden dolayı daha çok gol bulmaya başladım. Daha çok serbest kaldım ve daha rahat oynamaya başladım" yorumunu yaptı.

"EN İYİLERDEN BİRİ ALEX"

Son 3 yıldır Türkiye'de olduğunu hatırlatan Batalla, oynadığı pozisyonun kolay bir pozisyon olmadığını dile getirdi. Arjantinli futbolcu, "Bu bir takım oyunu. Arkadaşlarım benim oyunumu rahatlatıyor. Rakiplerime gelince, baskı altında olduğum zaman tabii ki biraz zorlanıyorum ama takım oyunu oynamaya başladığımızda benim işim kolaylaşıyor. Son 3 yılda gördüğüm kadarıyla benim pozisyonumda oynayan en iyi futbolculardan biri Alex, ama her takımda Alex gibisi yok. Bazı takımlarda hocaların düşünceleri farklı, takımların oynadıkları sistemler farklı" şeklinde konuştu.

"DAHA ÖNCE DE PLAY-OFF OYNADIM"

Türkiye'ye gelmen önce gittiği ülkelerde de play-off oynadığını belirten Batalla, "Ama sistemleri Türkiye gibi değildi. Meksika ve Kolombiya'da play-off sistemi vardı. Daha çok maç yapılıyordu ve play-off, ilk sekize giren takımlar arasında oynanıyordu. İlk sekize girmek isteyen çok takım var ve aralarında rekabet oluyor. Bu da sonuna kadar süren bir yarış demek. Bu olumlu bir şey sayılabilir ama benim kendi görüşüm sadece lig maçlarına göre şampiyon olunmasının daha doğru olduğu" dedi.

"İSTANBUL DEPLASMANINI SEVİYORUM"

İstanbul'daki takımlar ile oynadıkları maçları çok sevdiğini dile getiren Pablo,"İstanbul takımlarının büyük olması maçı daha heyecanlı yapıyor. Onların stat atmosferlerini de beğeniyorum. İstanbul'un Bursa'ya yakın olması da güzel. Gidip gelirken çok yorulmuyoruz. İstanbul'a ilk gitmeye başladığımda gezmekten biraz çekinmiştim. Daha sonra Vederson bana İstanbul'un en güzel yerlerini göstermeye başladı. İstanbul'da kötü bir yere henüz denk gelmedim. Topkapı ve Ayasofya civarlarından çok etkilendim" diye konuştu.