Bu sezon son dakikalarda yediği gollerle puan kayıpları yaşayan Bursaspor'un bu sendromu Başkent'te yine tekrarladı. Ligin ilk yarısında Beşiktaş'tan 87 ve 89'da gol yiyerek 3 puandan olan, Galatasaray'ı 87'de tutamayıp beraberliği kaçıran yeşil beyazlı ekip, Orduspor maçında da uzatmalarda mağlup olmuştu. Evinde Eskişehirspor'a 88'de yediği gole 1-0 yenilen, hafta sonu da Sivasspor'dan 88'de penaltı golü yiyen Bursaspor, Başkent'te de dün önde götürdüğü maçta 90'da yediği golle 1 puana razı oldu. Bursaspor'un bu sezon son anlarda yediği gollerle kaybettiği puan sayısı 10'a yükseldi.

VEDERSON CEZALI

Bursaspor'un tecrübeli solbeki Vederson, Gençlerbirliği maçında gördüğü sarı kart sebebiyle cezalı duruma düştü. Vederson, haftasonu Galatasaray maçında forma giyemeyecek.

PİNTO'DAN İLK GOL

Yeşil beyazlı ekibin devre arasında kadrosuna dahil ettiği Şilili forve Sebastian Pinto Gençlerbirliği karşılaşmasında ağları havalandırdı. Pinto bu golle Bursaspor'daki ilk golünü kaydetmiş oldu.

KALECİ YAVUZ İLK KEZ

Bursaspor’da Scott Carson’ın cezalı olması sebebiyle Yavuz Özkan bu sezon ligde ilk kez forma şansı buldu. Şanlıurfaspor ile oynanan Türkiye Kupası maçının ardından bir kez daha kaleye geçen Yavuz, performansıyla İngiliz file bekçisini aratmadı. Yavuz maçtan sonra ise Ankara'ya kazanmak için gittiklerini ve çok iyi mücadele ettiklerini belirterek, skoru korumak istediklerini fakat bunu başaramadıklarını söyledi.

OZAN YALNIZ BIRAKMADI

Sivasspor karşılaşmasında yayıncı kuruluşun kamerasına çarpan ve bacağına 7 dikiş atılan başarılı oyuncu, takımını Başkent’te yalnız bırakmadı. Ozan, Gençlerbirliği karşılaşmasında 90 dakika forma giydi.

GALATASARAY MAÇI HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR

Bursaspor Gençlerbirliği karşılaşması sonrası hafta sonu kendi sahasında oynayacağı Galatasaray karşılaşması hazırlıklarına bugün akşam saatlerinde yapacağı antrenmanla başlayacak.


EK(İA/Aİ)