Bütün Slovak oyuncular gibi disiplinli oyun stili ile dikkat çeken Sestak, sahada çok fazla şey yapmak istemesinin onun oyununda bazen istediklerini yapamamasına neden olduğunu söyledi. Bursaspor taraftarının çok çılgın olduğunun da altını çizen Sestak, futbol kariyerinde Zilina takımında yaşadığı şampiyonluğu Bursaspor forması altında yaşamak istediğini dile getirdi.

"İYİ Kİ BURSASPOR'U TERCİH ETMİŞİM"

Bundesliga'da Bochum takımında 3 sezon boyunca forma giydikten sonra neden Türkiye'yi tercih ettiğini anlatan Sestak, "Bochum ile ligden düştüğümüz sezon sonunda Slovakya Milli Takımı ile Dünya Şampiyonası'na gitmiştim. O dönemde Hoffenhiem takımı beni çok ısrarla istiyordu. Ankaragücü'nden transfer teklifi alınca biraz araştırdım. Türkiye'de birçok Slovak oyuncu oynuyordu. Kendileri ile görüşerek kariyerimin için bir karar vermem gerekiyordu ve Ankaragücü'ne transfer oldum. Bursaspor'a gelmeden önce Hannover kulübü bana transfer teklifinde bulundu. Menajerim beni arayarak Bursaspor'dan da teklif geldiğini söyledi. Ben de Türkiye'de kalacaksam Bursaspor benim için çok iyi bir takım olduğunu düşünüyordum. Antrenörüm de benim Bursaspor'u seçmemin iyi bir tercih olacağını söyledi. Bu konuşma benim kararımda etkili oldu. İyi ki Bursaspor'u tercih etmişim. Bursaspor'da forma giymekten dolayı çok mutluyum" diye konuştu.

"PROTESTO EDİLDİM"

Ankaragücü taraftarlarının Bursaspor'a transferine tepki göstermelerini değerlendiren yetenekli futbolcu, "Bursaspor ile Ankara'da oynadığımız karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna girmiştim. Maçın başından beri ıslıklar ile protesto edildim. Ankaragücü'nün durumu ortada. İşler iyi gitmiyordu. Ben de geleceğimi düşünmek zorundaydım. Başka seçeneğim kalmamıştı. Geçen sezon Ankaragücü'ne her şeyimi vererek mücadele ettim. Şu anki durumları için gerçekten çok üzülüyorum. İnşallah biran önce feraha çıkarlar" şeklinde konuştu.

"SAĞLAM'IN SAKİN BİR YAPISI VAR"

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'dan da övgü dolu sözlerle bahseden ve takımın performansını değerlendiren Sestak, "Bizlere her zaman pozitif yönde yaklaşıyor. Çok sakin bir yapısı var. Takıma modern, ofansif bir futbol oynatmak istiyor. Maalesef biz bazı zamanlar onun istediklerini yerine getiremedik. İlk yarıda çok maç kaybettik ancak inanıyorum ki biz yeniden toparlanacağız. Sezonun ilk yarısında istediğimiz sonuçları alamadık. İkinci yarıya iyi bir başlangıç yaptık. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız oldu. İlk yarıda yaşamış olduğumuz şansızlıkları ligin ikinci yarısında yaşamayacağımızı düşünüyorum. Umarım her şey istediğimiz gibi gelişir ve ligi üst sıralarda tamamlarız" dedi.

"FUTBOLCU OLMASAYDIM MUHASEBECİ OLACAKTIM"

Lisede okurken eğitimini muhasebe üzerine yaptığını ifade eden Sestak, "Lisede okurken eğitimim muhasebe üzerineydi. Sanırım futbolcu olmasaydım muhasebeci olacaktım. Seyircileri mutlu ettiğim sürece futbol oynamayı istiyorum. Daha önce 2010 yılında Dünya Şampiyonası'nda forma giyme şansı yakaladım. Avrupa Şampiyonası'nda maalesef oynayamadık. Brezilya'da yapılacak olan 2014 Dünya Şampiyonası'nda oynamak istiyorum. Oynayabildiğim kadar oynamak istiyorum. Tabii ailemin düşüncesi de çok önemli. Çünkü çocuklarım büyüyorlar ve okula başlayacaklar. Onları da düşünüp futbol serüvenime nerede devam edeceğime karar vereceğim" diye konuştu.