Süper Final Avrupa Grubu son maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u farklı geçerek grubu lider tamamlayan Bursaspor, 2012 yılı ile birlikte sergilediği çıkışıyla taraftarlarının yüzünü güldürmeyi başardı. Süper Lig’in normal sezonunun ilk yarısında yalnızca 4 karşılaşmada sahadan 3 puan ile ayrılan Bursaspor, ikinci yarıda ise bu sayıyı 9’a çıkarmayı başardı. İkinci yarıdaki çıkışını Türkiye Kupası ve Süper Final Avrupa Grubu’nda da sürdüren yeşil beyazlı ekip, 2012 yılı itibariyle çıktığı 27 karşılaşmada 17 kez galibiyet sevinci yaşadı.

EN GOLCÜSÜ BATALLA

Bursaspor'un Süper Lig, Süper Final Avrupa Grubu, Avrupa Ligi Elemeleri, Avrupa Ligi ve çarşamba günü finali oynanacak Ziraat Türkiye Kupası'nda bugüne kadar yapılan karşılaşmalardaki en golcü futbolcusu Arjantinli yıldız Pablo Batalla oldu. Batalla oynadığı 47 maçta 15 gol attı. Yetenekli futbolcuyu, 19 maçta 14 golle Pinto, 40 maçta 12 golle Turgay Bahadır takip ediyor.

ASİST KRALI

Arjantinli yıldız takımın en golcüsü olurken aynı zamanda da en çok gol attıran futbolcusu oldu. Batalla bu sezon 17 asist yaptı. Pablo Batalla'yı 10 asistle Vederson, 9 asistle Sestak ve 6 asistle Ozan İpek takip ediyor.

EN AGRESİFİ N'DİAYE

Bursaspor'da en çok sarı kart gören oyuncus ise 12 sarı kartla yetenekli orta saha oyuncusu N'Diaye oldu. N'Diaye'yi 9 sarı kartla Serdar ve Basser ile 8'er sarı kartlar Ozan ve Turgay takip etti. Yeşil beyazlı ekipte Musa, Bangura, Serdar ve Vederson bu sezon kırmızı kart gören oyuncular oldu.

SAĞLAM'IN VAZGEÇİLMEZLERİ

Bursaspor'da en çok forma giyen futbolcu ise 3 bin 730 dakikayla Gökçek Vederson oldu. Başarılı sol beki, 3 bin 674 dakika ile N'Diaye takip ediyor. Yeşil beyazlılarda teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın, Vederson ve N'Diaye'nin ardından en çok forma şansı tanıdığı isimler ise, 3 bin 600 dakikayla Carson, 3 bin 503 dakikayla Batalla, 3 bin 143 dakikayla Sestak ve 3 bin 97 dakikayla Ozan İpek oldu.