Ertuğrul Sağlam, kendisini ziyaret eden Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala'yla sohbet etti. Ziyarette şampiyon oldukları sezon taraftarının kendilerine büyük destek verdiğini hatırlatan Ertuğrul Sağlam, şöyle devam etti:

"İnsanlar futbol takımının aldığı sonuçlarla bütün sıkıntılarını unutuyordu. Şampiyonluğumuzdaki önemli etkenlerden biri de buydu. İnsanlar farklı yerlerdeki sıkıntılarını statta yok ediyordu. Futbola ilgi gösterdiler. Sonucunda ortaya güzel şeyler çıktı. Bursa'nın da benim için çok özel bir yeri var. Şampiyonluk duygusunu tattığım bir kent. Ama maalesef son 2 sezondur bu stattaki ilgiyi kaybettik."

Bazı kesimlerin gösterdiği tepkilere de anlam veremediğini belirten Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçmişteki 2,5-3 seneyi görmezden gelmek veya gelecekte yapacaklarına inanmamak söz konusu olmamalıdır. Bu farklı düşüncedeki ve farklı beklentideki insanların işidir. 25 senedir profesyonel futbolun içerisindeyim. Bunlar beni etkilemiyor."

"O KADAR HATADAN SONRA SAKİN KALABİLDİLER"

Son haftalarda hakemlerin performansı dolayısıyla taraftarın tepkisine de hak veren Ertuğrul Bağlam, şöyle dedi:

"Bursaspor tribünlerini tebrik etmek gerekir. O kadar hatadan sonra sakin kalabildiler. 2 tane penaltımızı vermiyorsun, karşı tarafa penaltı veriyorsun. Futbol toplum üzerinde büyük etkiye sahip. Bu göz ardı edilmemeli. Bu etki Bursa'da ise daha fazladır. Bursa'da yapılacak her işin futbolla ilişkilendirilmesiyle daha fazla verim alınabilir. Bunu kullanmak gerekir. Bizler oyuncularımızla birlikte okullara giderek panellere katılıyoruz. Zaman zaman uzaklardaki, dağ yöresindeki okullar, bize ulaşamayan ama Bursasporluluk bilincini üst seviyede yaşayanlara ulaşmak gerekir. Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi bunları organize edebilir."

"BURSA'YA TARİHİ BİR SIFAT KAZANDIRILDI"

Mehmet Semih Pala ise topluma kente faydalı etkinlikler ve ziyaretler düzenlediklerini vurgularken şunları söyledi:

"Bursa gibi önemli bir kente Ertuğrul Sağlam ve ekibi şampiyonluk zevkini tattırmıştır. Bursa gibi tarihi bir kente tarihi bir sıfat kazandırdı. Bursa Kent Konseyi ve Bursalılar olarak Ertuğrul Sağlam'a müteşekkiriz. Kendisi Türkiye'ye mal olmuş markadır. Gençler için modeldir. Bizler bu ismi insanımızın daha da yakından tanımasını istiyoruz."

Mehmet Semih Pala, ziyarette Ertuğrul Sağlam'a Bursa Kent Konseyi çalışmalarını tanıtan bir kitap hediye etti.


EK(İA/AÖ)