"SUÇLU VARSA BENİM VE ÜSTLENDİM"

Divan Kurulu ile yaşanan polemikle ilgili fazla konuşmak istemeyen Sağlam, "Camianın bütünlüğe ihtiyacı var. Farklı şeyler söyleyerek tartışma yaratmak istemiyorum. Ortada sıkıntılı bir durum söz konusu. Burada bir suçlu varsa o suçlu benim. Ben üstlendim. Bundan sonraki dönemde Bursaspor'u sevenlerin elinden gelen desteği göstermesi lazım. Böyle farklı konulara girip insanları suçlamak, başarıyı kucaklamak, başarısızlıkta çil yavrusu gibi dağılmak olmuyor. Birinin hesabı varsa 3 ay sonra görülmek üzere kenara bıraksın. Birbirimizi suçlayarak çözüm olmaz. Bursaspor camiası bunun nasıl yapılamayacağını 48 yıl yaşadı. Camianın geçmişten tecrübesi olması lazım" diye konuştu.

"ÜZERİME DÜŞEN NE VARSA YAPARIM"

Ordu maçı öncesi yaptığı basın toplantısında ayrılık sinyalleri veren Ertuğrul Sağlam, bu konuyla ilgili olarak da, "Şu an ligin bitimine önemli bir süre var. Türkiye Kupası gibi de önemli bir hedefimiz var. Biz sorumluluğunu bilen insanlarız. Bence bundan sonra daha iyi işler olacak ama şunu da söylüyorum; farklı tarzda bir başarısızlık çıkarsa ben sorumluluğumu da bilirim. Üzerime düşen ne varsa yaparım. Bunun için sezon sonunu beklemek lazım. Olumlu düşünüp Bursaspor'a katkı sağlamak gerek. En önemlisi, bu işin içinde olanlar katkı sağlamalı. Başka Bursaspor yok, yazık etmeyelim" dedi.

"KÖTÜ FUTBOLCU İLE KÖTÜ PERFORMANSI AYIRT EDELİM"

Transferlerin çok eleştirildiği konusunda serzenişte bulunan Ertuğrul Sağlam,"Transferlerde yöneticiler mali kısmı ile ilgilenir teknik anlamda ise teknik kadro karar verir. İzleme komitesi de, antrenör arkadaşlarımız da, ben de futbolcuları izliyoruz. Bazısını 5 kez, bazısını 1-2 kez izleyebiliyoruz. Ama şunu karıştırmayalım, Kötü futbolcu ile kötü performansı ayırt edelim. Bugün eleştiri noktasında ön plana çıkan Tagoe, Gana Milli Ttakımı ile Afrika Uluslar Kupası'nda yarı finale çıktı. Kendisini Bundesliga'dan aldık. Markus Merk de tam bilmiyor ki geçen sezonu bu oyuncu Hırvatistan'da geçirdi. Bangura da birçok Avrupa kulübünün istediği bir oyuncuydu. Bunların içinde Liverpool da vardı. Sezona iyi başladı ancak milli takımda geçirdiği ağır sakatlıktan sonra toparlayamadı. Bildiğiniz gibi Bangura geldiği zaman ortalık ayağa kalkmıştı" şeklinde konuştu.

"FENERBAHÇE, GALATASARAY, BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR İLE BİR TUTAMAZSINIZ"

"Scott Carson'dan faydalanıyoruz. Basser'e kimse kötü futbolcu diyemez. Adem Koçak son dönemlerde performans düşüklüğü yaşasa da iyi futbolcu. N'Diaye Fransa'da gelecek vaat eden bir oyuncu. Sestak geldiğinde herkes 'İyi transfer yorumunda' bulundu. Ancak bu işler harcanan parayla da orantılı. Trabzon maçına bakın. Rakipte sonradan giren oyuncuların değeri 15 milyon euro. Bizim yıldızımız Volkan orada yedek. Bursaspor bu sezon bonservis bedeli olarak transfere 6 milyon euro harcadı. Bu rakam Trabzonlu Adrian'ın bonservisine denk, Fenerli Sow'un ise yarısı. Bizi, yaptığımız transferlerle Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’la bir tutamazsınız"

"BANGURA VE TAGOE'YE KİMSE KÖTÜ FUTBOLCU DİYEMEZ"

Başarılı çalıştırıcı transfer politikasıyla ilgili ise şunları söyledi:

"Bir oyuncuyu dünyanın bir ucundan alıyorsunuz, ortama hemen ayak uydurup takımı ayağa kaldırmasını bekliyorsunuz. Bu dünyanın hiçbir yerinde yok. 8-10 milyon Euro'ya alırsak böyle bir beklenti olsun insanlarda. Transfer maliyeti ne kadar düşerse risk de o kadar artar. Dünyanın en uyanık takımı Bursaspor mu? Gideceğiz 1-2 milyona adam alacağız, millet 8-10 milyon Euro ödeyecek, ondan sonra onlardan daha iyi olmasını bekleyeceğiz. Bu şekilde 'Transfer yanlış yapıldı' diye kimse diyemez. Bangura ve Tagoe'ye de kimse kötü futbolcu diyemez. Ama performansları tartışılır."


EK(İA/Aİ)