"MİLLİ TAKIM HER ANTRENÖRÜN HAYALİDİR"

Nazilli Belediyespor'la yarın oynayacakları maçına değinerek sözlerine başlayan Ertuğrul Sağlam, "Futbol adına güzel bir gün yaşanması en büyük dileğimiz. İki güzide kulüp bir araya gelecek" diye konuştu. Ertuğrul Sağlam, "Milli takımdan teklif gelse kabul eder miydiniz?" şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi:

"Her antrenörün beklentileri vardır. İdealleri vardır. Bunlardan birisi de milli takımdır. Orada antrenörlük yapmak kutsal bir görevdir. Şu anda böyle bir beklentim yok. Hedefi büyük olan bir kulüpte çalışıyorum. Takımımızda oyuncular yetiştirerek oraya fayda sağlamak istiyoruz. İlerleyen yıllarda beklentimiz olacak."

"KİŞİLİK SAHİBİ OLMALI"

İyi bir sporcunun nasıl olması gerektiğini de anlatan Ertuğrul Sağlam, bu konuda şöyle dedi:

"İyi bir sporcu kişilik sahibi olmalıdır. Ahlaklı olmak da iyi sporcunun vazgeçilmez kriterlerinden bir tanesidir. Yoğun rekabet ortamında işinizi düzgün bir şekilde ve ahlak kurallarını ön plana çıkararak yapıyorsanız o zaman iyi birer sporcu oluyorsunuz. İyi bir futbolcu, basketbolcu olursunuz ama bunu yapmazsanız iyi bir sporcu olamazsınız."

"BİTMEYEN 1 DAKİKA"

Unutamadığı bir hatırayı da anlatan Ertuğrul Sağlam, şunları söyledi:

"Antrenörlükte en önemli dönemimi Bursaspor'da yaşadım. Bir Anadolu takımının şampiyonluğu. Ülke futbolu adına tarihi bir olaydı. Benim o olayı Bursaspor ile yaşamam güzel bir durumdur. Beşiktaş'la Bursa'da oynadık kazandık ama diğer tarafta Fenerbahçe maçını bekledik. O 1 dakika inanın bitmedi. Kendimden geçmiş durumdaydım. Hayatımız boyunca zihnimizden kazınmayacak. Maçın bitti haberi geldiğindeki coşku görülmeye değerdi. Bu benim adıma çok önemli bir gündü."

"ANTRENÖRLÜK ZOR İŞ"

Bir öğrencinin, "Antrenörlük zor bir iş mi?" sorusuna da cevap veren Ertuğrul Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Antrenörlük çok zor bir iş. Sizden başarı bekleyen büyük bir şehir var. Bu başarıyı oluşturma adına da etrafınızda diyelim 20 kişi. Teknik kadro 8 kişi. Futbolcusu, aşççısı, çimcisi, görevliler, idari personel. Kulübün içinde zaten sizi hedefinize götürecek, katkı sağlayacağına inandığınız minimum 100 kişilik grup var. Kulüp içinde çok iyi bir ekip çalışması yapmanız lazım. Birinin aksaması bile sizi hedefinizden uzaklaştırır. Çimci bile. O işini düzgün yapmazsa, sağlıklı zemini hazırlamazsa, eğer futbolcunuz da orada motivasyondan uzak antrenman yaparsa büyük kayıp olur. Bunların hepsiyle birer birer ilgilenmek zorundasınız. Şehri de bu işe yönlendirmek zorundasınız. Bu da farklı bir zahmet isteyen iş."

"AVRUPA'DA ÇALIŞMAK İSTİYORDUM"

"Bursaspor teknik direktörü olmanızla birlikte hedefinize ulaşabildiniz mi?" sorusuna cevap veren Ertuğrul Sağlam, şunları söyledi:

"Göreve başladığımızda beklentim şuydu; ülke futboluna hizmet eden, beklentilere cevap veren, Türk futboluna katkı sağlayan, camianın beklediği şampiyonluğu yaşatabilecek performans ortaya koymak ve bu başarıyı istikrarlı hale getirmekti. Anadolu takımı imkanlarıyla başarıda devamlılığı ve istikrarı oluşturduk. Bunu yaparken de ülkenin sempatisini kazanarak yaptık. Bundan sonraki amacımız bu başarıları devamlı hale getirmek. Ülkenin kabul ettiği şekilde Türkiye'nin 5'inci büyük ünvanını pekiştirmek isteyeceğiz. Türkiye'de çalıştıktan sonra Avrupa'da çalışmak istiyordum. Ama Bursa'nın gücü Bursaspor'a yönlendirilebilirse, yeni stadımız da hayata geçtikten sonra ben Avrupa hedefini askıya alıp Bursaspor'u Avrupa takımı nasıl yapalırızı hayata geçirmeye çalışıyorum. Ama kolay bir iş değil."

"ZOR OLAN KENDİNİ YILDIZ SANAN FUTBOLCULARLA ÇALIŞMAK"

Ertuğrul Sağlam, "Ronaldo ve Messi gibi yüksek egolu futbolcuları yönetebilir miydiniz?" sorusuna da, "Bence ikisi de yıldız. Yüksek egolu değil. Yıldızları yönetmek de maharet isteyen bir iş değil. Onlar kendilerini yönetebiliyorlar. O tür gerçek yıldızlarla çalışmak bir antrenör için güzle iştir. Esas zor olan kendini yıldız sanan futbolcularla çalışmaktır" cevabını verdi.

"BİZİM AİLEMİZ PROFESYONEL TARAFTARDIR"

Ertuğrul Sağlam, "Çocuklarınız hangi takımı tutuyor?" sorusuna ise şu karşılığı verdi:

"Oğlum Burak ve kızım Berrak var. Oğlum koyu Bursasporlu'dur. İkinci takımı da Samsunsporlu'dur. Bizim ailemiz profesyonel taraftarlardır. Biz neredeysek oradalardır. Bİzim hayatımızda önemli olan kulüpler var. Onların etkisi bizim üzerimizden silinmeyeceklerdir."

FORMA VERDİ

Ertuğrul Sağlam, söyleşinin sonunda Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a Bursasporlu Ömer Erdoğan'ın formasını hediye etti. Haluk Alıcık da Sağlam'a çiçek vererek teşekkür etti. Öğrenciler söyleşi sonunda Ertuğrul Sağlam'dan imza alabilmek ve fotoğraf çektirebilmek için sıraya girdi.


EK(CE/AÖ) FOTOĞRAF