Takımı deplasmanda Trabzonspor'u 1-0 mağlup ederek tarihi bir galibiyete imza atarken Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği ceza nedeniyle karşılaşmayı tribünden izleyen Ertuğrul Sağlam, maç sonrası yolculukta basın mensuplarının sorularına cevap verdi. Bursaspor camiasına geçmiş olsun dileklerini ileterek sözlerine başlayan Ertuğul Sağlam, Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın geçirdiği rahatsızlığın kendilerini üzdüğünü belirtti, "Şükürler olsun ki kendine geldi ve daha fazla üzülmeden bu olayı atlatacağız" dedi.

"KAZANMAMIZ GEREKEN BİR KARŞILAŞMAYDI"

Tarihi anlamı ve değeri olan bir karşılaşma oynadıklarını dile getiren Ertuğrul Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ligdeki konumumuz itibariyle alınan 3 puanın farklı önemi var. Kazanmamız gereken bir karşılaşma oynadık. Kazanacak mücadeleyi de ortaya koyduk ve hakettiğimiz galibiyeti elde ettik. Bu galibiyet bize 3 puandan fazlasını kazandırdı."

"GÜVENİMİZİ ORTAYA KOYDUK"

Son 4 haftada bireysel hatalar, şanssızlıklar neticesinde birçok puan kabettiklerini vurgulayan Ertuğrul Sağlam, şöyle devam etti:

"Bundan önceki 4 maçlık seride hep güzel bir galibiyet serisi elde edersek üst sıralara tırmanırız, demiştik. Olmadı. Biz beraberlikler sonrası oyuncularımıza olan güvenimizi ortaya koyduk. Onlar isterlerse bir çok şeyi başarabilirler. Son iki maçtır ortaya konan oyun bizi gelecek adına umutlandırıyor."

"KASIMPAŞA'YI NASIL YENERİZİ DÜŞÜNMELİYİZ"

Lİgin 10'uncu haftasında Bursa'da Kasımpaşa ile oynayacaklarını hatırlatan Ertuğrul Sağlam, bu konuda şöyle dedi:

"O maçı da kazanıp sıralamada üst sıralara tırmanmak istiyoruz. Bir galibiyet aldığınız zaman 3'üncü olabilecek durum var. Bu oluşan durumu iyi değerlendirmeliyiz. Bayram sevinci yaşadık. Tarihi galibiyet oldu ama bu galibiyeti kenara bırakıyoruz. Artık Kasımpaşa'yı nasıl yenerizi düşünmemiz gerekiyor."

"HEDEFİMİZ İLK 5"

İlk yarı için puan hesabı yapmak istemediğini söyleyen Ertuğrul Sağlam, açıklamasını şöyle tamamladı:

"İlk yarı için puan hesabı yapmak istemiyorum ama biz gereksiz puanlar kaybedip olacağımız yerin gerisinde kaldık. Hedefimiz ilk 5'in içinde olmak. Tuncay'da Kasımpaşa maçına hazır olacak."


EK(İA/AÖ)