Bursaspor U-14 takımı, Kuşadası'nda 3'üncü Vodafone Uluslararası Futbol Turnuvası'nda 9 farklı ülkeden 74 takımın katıldığı, İngiltere'den Newcastle United, Danimarka'nın Brondby gibi dünyaca ünlü takımların alt yapı takımları da yer aldığı turnuvanın finalinde, Brondby'yi 1-0 yenerek sezonun ilk şampiyonluğunu kazandı.

U-15 DÜNYA ŞAMPİYONASINDA

U-14 takımın şampiyonluğunun ardından Nike Premier Cup U-15 Türkiye Şampiyonası Süper Finali'nde rakibi Fenerbahçe'yi 3-0 yenen Bursaspor şampiyon oldu. Türkiye şampiyonluğunun ardından Nike Premier Cup’ın Polonya’nın Lodz şehrinde gerçekleşen Avrupa Şampiyonası elemelerinde Türkiye’yi temsil eden Bursaspor, rakibi Dinamo Zagreb’i finalde1-0 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu. Bursaspor, kazandığı bu şampiyonluğun ardından Temmuz ayında Çin’de gerçekleşecek olan Manchester United Premier Cup Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

U-17 TÜRKİYE ŞAMPİYONU

2010-11 sezonunda şampiyon olan yeşil beyazlı gençler, TFF tarafından düzenlenen Coca Cola Akademi U-17 Ligi finalinden geçen sezon olduğu gibi Fenerbahçe ile karşılaştı, rakibini 3-1 yenerek Türkiye Şampiyonu olma başarısı gösterdi.

U-16 BALKAN ŞAMPİYONU

Sezonun son kupası ise Bursa'da düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda namağlup şampiyon olan Bursapsor U-16 takımı, yeşil beyazlı camiaya bu sezonun 5'inci kupasını kazandırmış oldu.


MKM(EK/AÖ)