86'NCI RANDEVU

Bursaspor, yarın Galatasaray ile lig tarihindeki 86'ncı mücadelesine çıkacak. 1967-1968 futbol sezonunda ilk kez 1'inci Lig'e yükselen Bursaspor, Galatasaray ile bugüne dek yaptığı 85 karşılaşmadan 20'sini galibiyetle kapatırken rakibine 44 kez yenildi. İki takım arasındaki 21 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

SAĞLAM'LA İLK KAYIP

Bursaspor, 85 maçta rakip filelere toplam 71 gol atarken Galatasaray buna 140 golle karşılık verdi. Geçtiğimiz sezon İstanbul'da ve Bursa'da yapılan iki maçı da Bursaspor 2-0 kazanırken Bursaspor, iki sezon aradan sonra ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçta sarı kırmızılı ekip karşısında 2-1 mağlubiyet aldı.

VEDERSON CEZALI

Bursaspor'da Gençlerbirliği karşılaşmasında gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Vederson, Galatasaray maçında forma giyemeyecek. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, solbek mevkiinde genç oyuncu Mehmet Sak'a şans vercek.

BASSER VE TAGOE YOK

Afrika Kupası maçları için ülkelerinin milli takımlarında bulunan Basser ve Tagoe de Galatasaray karşılaşmasında forma giyemeyecek. Yeşil beyazlı ekipte savunmanın sağında Hakan Aslantaş'ın oynayabileceği öğrenildi.

İLK KEZ KADIN VE ÇOCUK TARAFTARLAR İZLEYECEK

1 maç seyircisiz oynama cezası alan Bursaspor’un Galatasaray ile oynayacağı karşılaşmayı, sadece kadın ve çocuk taraftarlar izleyebilecek. Yeşil beyazlı ekip bu sezon ilk kez seyircisiz oynama cezası alırken Atatürk stadını yeşil beyazlı kadın ve çocuk taraftarları dolduracak.

HAKEM AYDINUS

Bursaspor'un yarın Bursa Atatürk Stadı'nda saat 19.00'da oynayacağı Galatasaray maçını Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. Mücadelenin 4'üncü hakemi ise Hüseyin Sabancı olacak.

Bursaspor'un yarın sahaya şu muhtemel 11'le çıkması bekleniyor:

"Carson - Hakan, İbrahim, Stepanov, Mehmet Sak- Sestak, N'Diaye, Adem, Ozan- Batalla, Pinto."


EK(İA/AÖ)