Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya'ya adaylık başvurusunu veren Başkan İbrahim Yazıcı, daha sonra soruları yanıtladı. Yazıcı, şöyle dedi:

"Kongrede konuşmalarımın içinde çarpıcı şeyler olacak. Bu işi yarım bırakmamak için devam ediyoruz. Bursaspor'un zirve takımı olmaya devam etmesi lazım. Bugün biz varız, yarın yokuz. Bursaspor'un kurumsallaşmasını daha ileri götürmesi ve ayaklarının üzerinde durması lazım. Yeni kriterlere uyması lazım. Bütçesinin denk olması lazım. Onun için bunların tam oturması lazım. Eskiden, (paralı başkan, paralı yönetim) gibi tabirler vardı. Bunlar artık kalkacak. KUlübün kendi ayaklarının üzerinde durması lazım. Daha geniş açıklamaları genel kurulda yapacağım. Bursa şehri, takımına sahip çıkmalı. Bursaspor'un hep emin ellerde olması lazım. Bursaspor'un başından geçenleri anlatmaya gerek yok. Kimlerin eline geçtiğini herkes biliyor. Bu gibi talihsizlerin yaşanmamasını istiyoruz. Başkanlık iyi bir yarış halinde olması lazım. Dilerim böyle olur."

Başkan Yazıcı, "Listenizde değişiklik olacak mı?" sorusuna, "Elbette bazı şeyler olacaktır. Ama şu anda bunun cevabını vermem doğru değil" cevabını verdi.

ŞANKAYA:"DROGBA'YI ALALIM BAŞKAN"

Divan Kurulu Başkanı Şankaya ise Yazıcı'nın adaylığının hayırlı olmasını dilerken, "İlk 5'e girdik. Bundan sonra buradan düşmememiz lazım. Devamlı yukarıda olacağımıza inanıyorum. İkinci şampiyonluğu da sizin başkanlığınızda görürüz inşallah" diye konuştu. Kadir Şankaya, bu arada, "Başkan, size bir futbolcu buldum. Bonservisi elinde. Drogba'yı tavsiye ediyorlar" diye espri yaptı.