140 LİG MAÇI

Ertuğrul Sağlam'ın başında olduğu Bursaspor, 140 lig maçı, 20 Türkiye Kupası, 1 Süper Kupa, 8 Avrupa Ligi ve 6 Şampiyonlar Ligi maçı oynadı. Ertuğrul Sağlam'la birikte 140 lig maçına çıkan Bursaspor bu karşılaşmalarda 71 galibiyet alırken rakip kaleyi 220 kez havalandırdı, kalesinde ise 130 gol gördü.

NAZİLLİ MAÇINDA BİYEDİÇ'İ GERİDE BIRAKACAK

Bursaspor, Ertuğrul Sağlam'la birikte istikrarıyla da dikkati çekti. Ertuğrul Sağlam, yeşil beyazlı ekiple 226 maça çıkan Muhtar Tucaltan ardından 175 maça çıkan imparator lakaplı Nejat Biyediç ile birlikte 2'nciliği paylaştı. Sağlam kupada oynanacak olan Nazilli maçının ardından 2'inci sıraya yerleşerek Biyediç'i geride bırakacak.

50 YILIN EN ÖNEMLİ KUPASINI ALDI

Bursaspor, tarihinin en önemli kupasını ise Süper Lig'de 2009-10 sezonunda şampiyon olarak Ertuğrul Sağlam'ın başındayken kazandı. Ertuğrul Sağlam, lig şampişyonluğunu kazandığı kupa ile Bursaspor tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başardı.

EN İSTİKRARLISI SAĞLAM

Bursaspor'un 50 yıllık tarihinin en istikrarlı teknik adamı ise 4 yıl aralıksız olarak takımın başında kalan Ertuğrul Sağlam oldu. Sağlam ile birlikte ligde şampiyonluk yaşayan yeşil beyazlılar, lig tarihindeki en iyi derecelerini de elde ederken ilklerine de imza attı.


EK(CE/AÖ)