Toplantıda Başkan İbrahim Yazıcı taraftarlara mayıs ayında yapılacak kongre öncesi içini döktü. Bursaspor'un finans olarak güçlü yerde olmazsa, yarışı sürdüremeyeceğini ifade eden Yazıcı, "Ayağını yorganına göre uzatacaksın ama böyle giderse bizim ayak hep dışarıda kalır" dedi.

Bursaspor Taraftarlar Derneği, 1963 Kapalı Çarşı Bursasporlular Derneği, Mudanya Bursasporlular Derneği, Gemlik Bursasporlular Derneği, Yenişehir Bursasporlular Derneği, Grup 16, Büyükorhan Bursasporlular Derneği, Karacabey Bursasporlular Derneği, Armutlu Bursasporlular Derneği ve Mustafa Kemalpaşa Bursasporlular Derneği'nin birleşmesiyle oluşturularacak 'Bursaspor Taraftarlar Federasyonu' kuruluşuyla ilgili bilgilendirme toplantısı Antalya'da yapıldı. Başkan İbrahim Yazıcı'nın da katıldığı toplantıda, Bursasporlular Taraftarlar Derneği Başkanı Mesut Ağrak, federasyonun kuruluş amacıyla ilgili bilgi verdi. Ağrak'ın konuşmasının ardından Başkan İbrahim Yazıcı taraftarlara içini döktü, sorularını yanıtladı.

DERNEK BAŞKANINA SİTEM

Bursaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Mesut Ağrak, Başkan İbrahim Yazıcı'ya yayınladıkları, 'Taraftarın Sesi' dergisini gösterdi. Derginin, "Dik duruş devam edecek mi" başlığı ise Yazıcı'nın dikkatinden kaçmadı. Başkan Yazıcı, sitem ederek, "Böyle sual olur mu? Neden etmeyecek? Sual soracak gibi olmuş" dedi.

"MENFAATE OLACAK GİRİŞİMLERİ DESTEKLERİZ"

Federasyon girişiminin önemli olduğunu vurgalayan Başkan Yazıcı, "Böyle birlik beraberlikler güzel şeyler. Bursaspor'un menfaatine olacak her türlü girişimi destekleriz. Konu Bursaspor ve Bursaspor hayrına olacak herşey. Aslında bunlar geç kalınmış şeyler. 50 senelik mazisi olan kulüpte daha önce olmalıydı. Birçok şey çok daha önce olması gerekiyordu. Vakıf kurduk, bu daha önce olmalıydı. Kulüpte yönetimler geçicidir. Harcama imkanları kulüpte farklıdır. Oradaki başkan ve yönetim yanlışa giderse, ki çok gitmiştir, bunlar her kulüp için yaşanacak şeylerdir. Vakıfta bunlardan hiçbiri olamaz. Yapamazsınız. Sadece ilerletirsin. Öyle insanlar var ki, vakıfa birçok şeyini bağışladılar. Biz de Bursaspor koleji yapalım diye düşünüyoruz. Bursaspor adını devamlı zirvede olması için gereken neler varsa onları yapalım. Yeter ki yanlış işler yapılmasın" diye konuştu.

"STOR GELİRLERİNİ BANA VERSELER"

Kalıcı gelir kaynaklarının önemine değinen Yazıcı, Bursa'nın büyük bir şehir olduğunu ancak herkesin kulübe lafta sahip çıktığını ifade etti. Başkan İbrahim Yazıcı, "Bursa çok büyük bir şehir. Bursa'nın en büyük markası da Bursaspor. Lafla herkes sahip çıkıyor. Bazı şeyler söyleyince başka yerlere çekiliyor. Bazı konuşmalarımı kongreye saklıyorum. Bugüne kadarki müşaadem, devamlı 'Bursaspor'un yanındayız' deniyor. Yanındasın da nasıl yanındasın? Bursaspor'un elinde sadece katlı otoparkı var. Onu da kavga gürültü aldık. Diğer kulüplere bir bakın adam stor gelirini bana versin ben her yıl şampiyonluğa oynayayım. Biz şampiyon olduk, 2 sene göğüse reklam bulamadık. Onu ben bulmayacağım. Bana gelecekler, araya birileri girecek. Bizim çalmadığımız kapı yok. Bu gibi durumlarla karşı karşıya geldik" şeklinde konuştu.

"YARIŞI SÜRDÜREMEYİZ"

"Bursaspor finans olarak güçlü yerde olmazsa, yarışı sürdüremeyiz" diyen Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun için de hep söylediğim şey, kalıcı gelir kaynığı olmalı. Bursaspor hep emin ellerde olmalı. Bütçesi olmalı. Türkiye'de birkaç kulüpten birisiyiz. Öyle cezalar var ki seni Avrupa'ya göndermiyor. Eski çamlar bardak oldu diye bir laf var. Ayağını yorganına göre uzatacaksın ama böyle giderse bizim ayak hep dışarıda kalır. Şehir ne istiyor? Şehir şampiyonluğa oynayan Bursaspor istiyor. Eskiden 5'inci bitirince çok büyük başarıydı. Bugün böyle değil. Bu sene şanssız bir senemiz. Bizi de hiçkimse başarılı bulmuyor. Ben de kendimi bulmuyorum. Çünkü çıta yükseldi. O çıtada yürüyebilmek için birşeyler lazım. Kaynak lazım. O kadar çok şeyler var ki, burada detayına girmek istemiyorum. Ama bunun detaylarını yakın bir tarihte, belki kongrede tek tek söyleyeceğim."

"BURSA'DA FESATLIK VAR"

Bursa'da bir anket yapılsa, bugüne kadar yaşanılan en önemli olay nedir diye sorulsa, şehrin 'Şampiyonluk' diyeceğini ifade eden Yazıcı şunları söyledi:

"Herkes gururlanıyor ama bu değirmenin suyu nereden geliyor soran olmuyor. Bursa'da farklı bir fesatlık var. Başarıyı çekemeyenler var. Benim için en kolay şey şampiyonluktan sonra gitmemdi. Tarihe ismimi yazdırmışım. Bursaspor bir yere otursun, kurumsal olsun, gelecek yönetimler bozamasınlar diye duruyorum. Yoksa benim başkanlığa ne ihtiyacım var. Gazetelerde, televizyonlar boy gösterme gibi bir adetim yok. Benim tarzım değil. Kimse beni popilizm yaparken göremez. Ben kahveye de giderim, en üst mevkiye de giderim. Herkesin bir duruşu var. Ama tüm mesele benim Bursaspor'u nasıl kurumsal yapacağım."