İRFAN KOÇ: KUPAYI MÜZEMİZE GÖTÜRMEK İSTİYORUZ

Kura çekimine Bursaspor kulübünü temsilen katılan Türkiye Futbol Federasyonu

(TFF) Temsilciliği ve Dış İlişkilerden Sorumlu Asbaşkan İrfan Koç katıldı. Koç, Türkiye Kupası'nda Nazilli Belediyespor'dan sonra Altay ile eşleştiklerini hatırlatırken şöyle dedi:

"Ege takımları ile oynuyoruz. İnşallah bize uğur getirir. İyi bir kura olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bu turu da geçmek istiyoruz. Bu sene kesinlikle hedefimiz kupayı müzemize taşımak."

Altay Kulübü Başkanı Ömer Hızlıok, kurada Bursaspor'un çıkabileceğini düşündüklerini anlatırken, "Beyhan Çalışkan hocamız istifa etmeden önce konuştuğumuzda Bursaspor'un çıkabileceğini düşünüyorduk. Öyle de oldu. Hayırlı olsun. En son kupa finali oynamıştık. Ondan sonra rakip olduk. Bursaspor'un gücünü de biliyoruz. Aramızdaki farkı da biliyoruz. Tur atlamak için de elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

KUPAYI ALTAY'DAN ALMIŞTI

Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nı 1986'da finalde Altay'ı yenerek müzesine götürme başarısı gösterirken, 1970-71, 1973-74, 1991-92, 2011-12 sezonlarında da final oynadı. Bursaspor, 5 kez final oynadığı kupada sadece Altay'ı yenerek kupayı müzesine götürmüştü. Final maçının gollerini Beyhan Çalışkan ve Tulipan kaydetmişti. Teknik Direktör Beyhan Çalışkan, geçen hafta istifasını vererek Altay'dan ayrıldı.


EK(CE/AÖ)