"BÜTÇE OLARAK DA GÜÇLÜ OLUNMALI"

Vali Şahabettin Harput, bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ile birlikte Vilayet'te düzenlediği basın toplantısında şöyle dedi:

"Bursasporumuzun profesyonel bir takım olarak başarılarının devam etmesi için hpuzurlu yönetim, birlik beraberlik, şehirle dayanışma, kaliteli ahlaklı sporcu olmalı. Bunlar olmazsa olmaz. Ciddi bütçeler ayrıldıklarını da biliyoruz. Bir oyuncuya 20 milyon euronun verildiği bir ülkede Bursaspor'un bu devler arenasında sahip olduğu başarıyı sürdürmesi için bütçe olarak da güçlü olması gerekiyor. Bu bütçenin oluşması için gerek Büyükşehir Belediyesi, gerek Valiliğimiz bugüne kadar Bursaspor'u ayakta tutmak için büyük fedakarlıkla çalıştı. Bugün Bursaspor'la alakalı yeni gelir kaynakları teminine ihtiyaç var. Büyükşehir Belediyesi'nin otoparkların bazılarının Bursaspor'a vermesi konusunun üzerinde duruyoruz."

"BURSA ADINI DÜNYA DUYDU"

Bursaspor'un şampiyonluğuyla birlikte Bursa adının dünyaya duyurulduğunu ifade eden Vali Şahabettin Harput, şöyle devam etti:

"Bursasporumuz Türkiye ligi şampiyonu oldu. Şampiyon sayısını 5'e çıkardı. Bursaspor'un şampiyon olmasıyla beraber Bursa adı dünyanın dört bir yanında tanıtılmaya başlandı. Bursa'nın imajının yükselmesi için biz trilyonlarca liralık reklam yapsak bu kadar tanıtamazdık. Bursaspor'un şampiyon olup, daha sonra Avrupa Kupaları'nda müsabaka yapması Bursa adını dünya sayılı takımları arasına getirmiştir. Bu Bursa için onurdur. Bursaspor, bu onuru Bursa'ya yaşatmıştır. Bu onuru biz sürekli yaşamak istiyoruz."

5000 TL'YE BURSASPOR KİTABI

Kamuoyuna tarihi bir çağrı yapmak istediğini söyleyen Vali Harput, daha sonra şunları söyledi:

"Yeşil Beyaz Devrim' isimli, Bursaspor'un şampiyonluk öyküsünü anlatan, içinde herşeyi bulabileceğiniz, adeta ansiklopedi niteliğindeki kitabı biz Bursaspor Kulübü olarak geçtiğimiz yıl bastırdık. Bu 5 bin TL bedel koyduk. Bu eseri Bursa'nın işadamlarına, sanayicilere, meslek kuruluşlarına, Bursa'da kazanan, Bursa ile övünen, Bursalıyım diyen tüm arkadaşlarımıza bu eseri bugün tanıtmak üzere huzurunuzdayız. Meslek kuruluşu örgütlerine, sanayicilere bir mektup yazıyoruz. Bu mektubu vergi mükellefi olan, kendileri ile iftihar ettiğimiz hemşehrilerimize, meslek odalarına gönderiyoruz. Kimi arkadaşımız bir tane anı olarak alacaktır, ondan sonra bunun bedeli 5000 TL ise, (Ben buna 100 bin TL veriyorum) diyebilir. Kimi 100 adet isteyebilir. Ben bunu Bursa'nın, Bursalıyım diyenlerin, Bursasporumuzun yanındayım diyenlerin imtihan vakti gelmiştir."

BELEDİYE BAŞKANI ALTEPE: "FEDAKARLIKTAN KAÇINMIYORUZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise şöyle dedi:

"Özel bir eser. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bursamızın en önemli güçlerinden biri Bursaspor'dur. Bursaspor, ismini şehrimizden alan tek markamız, tek takımımız. Bursaspor'un başarısıyla birlikte Bursa da belli bir noktaya gelmiş oluyor. Herkesin desteğiyle Bursaspor şampiyonluğa ulaştı. Tüm dünya Bursa'yı da öğrenmiş oldu. Bursasporumuzun devamlı güçlü olmasını istiyoruz. Bir tek takımla şehirler marka haline geliyorsa neden biz de olmayalım. Bursaspor'un devamlı Avrupa takımı olmasını istiyoruz. Bizim onurumuz, gururumuz olmaya devam etmesini istiyoruz. Onun için fedakarlıklardan kaçınmıyoruz. Hedefimiz Bursaspor'u kalıcı olarak bu noktada tutmak. Şu anda Bursaspor'umuzun önümüzdeki sezonları iyi geçirmesi, başarılarının devam etmesi ve zirveye oynaması konusunda destekler gerekiyor. Bu eserle birlikte verilecek destekle Bursaspor'umuz önümüzdeki yılını da rahatlıkla atlatabilecek."

BAŞKAN YAZICI: "HERŞEYİMİZ TAMAM GELİRİMİZ NOKSAN"

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ise "Bursaspor şampiyon oldu ama tesadüf" laflarının çıktığını, sonraki senelerde de Bursaspor'un zirvede kaldığını anlatırken şöyle dedi:

"Bir zamanlar Galatasaray'ın Avrupa'daki şampiyonluğunda, o dönemin çocukları Galatasaraylı oldu. Ben o günleri hatırlıyorum. Sadece Galatasaray değil, diğer takımlarda da hangisi şampiyon olsa Bursa'da kutlama olurdu. Bursaspor şampiyon olduktan sonra ben sokaklarda bir başka kulübün bayrağını görmedim. Bu çok önemli. Artık Bursa kulübüne sahip çıkıyor. Bir futbolcuya 20 milyon euro gibi rakamların verilebildiği bir ortamda, biz dörtte birine sahip olsak şampiyonluk kovalarız. Bursaspor olarak herşeyimiz tamam bir tek gelirimiz noksan. Bugün daha yeni lige çıkan takımların gelirleri Bursaspor'dan fazla."

"KALICI GELİR YOK"

Bursaspor'un kalıcı geliri olmadığını da vurgulayan Başkan Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bursaspor'a kalıcı gelir kaynaklarını sağlarsak hep zirvede kalır. Gelin hep beraber buna destek olalım. Bundan sonra da Bursaspor hep zirve takımı olmaya devam edecek. Yeşil beyaz devrim kitabının gelirleri düşündüğümüz gibi olursa bunun arkasından ona göre transfer yaparız. Bu yıl taraftar kendine göre haklı. Futbolcuların maaliyetleri şampiyonluk senesiyle arasında 4 misli fark var. Biz bu paraları sokağa atamayız. İnce eleyip sık dokuyoruz. Gecikmiş transferle ilgili herkes birçok şey söyledi. Geciken transfer yok. Biz elimizden geldiğince çalışıyoruz. Biz kalıcı değiliz. Bursaspor'un hep güçlü olması lazım."


EK(İA/AÖ) FOTOĞRAF