Enkazdan yedi kişi sağ kurtarıldı. Ancak bu yolculardan ikisi daha sonra hastanede yaşamını yitirdi. Böylece, kazada toplam 76 kişi yaşamını yitirirken, yaralı kurtulan beş kişinin ise tedavisi sürüyor.

Sağ kurtulan ve tedavisi sürenlerden en az ikisinin Chapecoense takımında forma giyen oyuncular olduğu teyit edildi. Bu kişilerin kimlikleri savunma oyuncusu Alan Ruschel ve yedek kaleci Jackson Follman olarak açıklandı. Bazı basın kuruluşları bir diğer savunma oyuncusu Heilio Neto'nun da sağ kurtarıldığını bildirse de bu bilgi henüz teyit edilmiş değil.

Kazanın, Brezilya'dan oynayacağı maç için Kolombiya'da Bolivya üzerinden giden uçağın elektrik sistemindeki bir sorundan dolayı yaşandığı belirtiliyor.

Kazanın ardından Brezilya'da üç gün milli yas ilan edildi.

Rakibi kupanın Chapecoense'ye verilmesini istedi



Chapecoense takımı, Copa Sudamericana finalinde Kolombiya'nın Atletico Nacional takımı ile yapacağı maç için Medellin'e gidiyordu.

Güney Amerika'da kulüpler arası en önemli ikinci turnuva kabul edilen Copa Sudamericana'nın finalinde ilk maçın yarın oynanması öngörülüyordu. Ancak kazanın ardından maç ertelendi.

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (Conmebol), kaza sonrası kıtada "tüm etkinlikleri" askıya aldığını açıkladı.

Konfederasyon yetkilileri, Atletico Nacional takımının kendilerine başvurarak final maçları oynanmadan kupanın Brezilya temsilcisine verilmesini istediğini açıkladı.

Chapecoense yayımladığı kısa açıklamada, "Tanrı; sporcularımıza, yöneticilerimize, gazetecilere ve heyetimizle birlikte yolculuk eden diğer tüm konulara yardımcı olsun" denildi. Kulüp ayrıca, kazanın büyüklüğü anlaşılana kadar açıklama yapmayacağını ifade etti.

Yarın oynanması planlanan final maçı, küçük bir kentten gelerek son iki yıl içerisinde önemli başarılara imza atan Chapecoense'nin tarihindeki en önemli karşılaşma olarak görülüyordu.

Medellin Belediye Başkanı Federico Gutierrez, olayı "çok büyük bir trajedi" olarak nitelendirdi.

Medellin'deki Jose Maria Cordova de Rionegro Havaalanı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Lisan numarası CP2933 olan uçağın @ChapecoenseReal takımını taşıdığı doğrulandı. Kazadan kurtulanlar var" dedi.

Daha sonra yayımlanan açıklamada ise, "kazadan altı kişinin kurtulduğunun belirtildiği ve bu nedenle tüm imkanların seferber edildiği" vurgulandı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle, kazanın yaşandığı dağlık bölgeye yalnızca karayoluyla ulaşım sağlanabiliyor.

Bununla birlikte, uçağın kazanın ardından alev almadığı ve bu nedenle de kazadan daha fazla kişinin kurtulmuş olabileceği belirtiliyor.

Conmebol, yaptığı yazılı açıklamada Konfederasyon Başkanı Alejandro Dominguez'in Medellin'e gideceği belirtildi.

Açıklamada, "Conmebol ailesi olarak olanlardan dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Konfederasyonun tüm etkinlikleri yeni bir duyuruya kadar askıya alınmıştır" denildi.(BBC)