Almanya'nın Bremen kentinde faaliyet gösteren Galatasaray Taraftarlar Derneği, 2006 yılında başlattıkları Dost Eli Yardım Kampanyası'nın 11.sini  Türkiye'nin şirin ili Muğla'ya yapacak.

  “Bremen'den Muğla'ya Dost Eli” sloganıyla başlatılan yardım kampanyası Haziran ayı sonuna kadar sürecek. Kampanya sonunda toplanan yardım malzemeleri TIR'a yüklendikten sonra törenle Türkiye'ye gönderilecek. 


Bremen İnnside Otel’de düzenlenen basın toplantısında bilgi veren Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Küşneci, 11. yardım TIR'ı için kolları sıvadıklarını, Muğlalı yardıma muhtaç insanlar için yardım kampanyasının startını verdiklerini açıkladı. Kampanya çerçevesinde çocuk bezi, çocuklar için kıyafet ve oyuncak, engelliler için malzemeler ile okul eşyaları toplayacaklarını söyledi.


Yaptıkları yardımların Türkiye'deki yardıma muhtaç insanlara destek olmak ve Hayır amaçlı olduğunu dile getiren Küşneci, “Biz yardım kampanyalarını gönüllü ve hiç bir çıkar beklemeden yapıyoruz. Toplanan her yardım resmi kurumlar gözetiminde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Gönüllü gençlerimiz gelen yardımları titizlikle bir birinden ayırıp toparlıyor. Bu işleri yaparken sadece dua bekliyoruz. Şimdiye kadar binlerce aileye ulaştık, çocuğun yüzünü güldürdük dua aldık. Bize destek olanlara şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.


Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği'nin 2006 yılından beri yürüttüğü yardım kampanyasının Türkiye'den ve Almanya'dan büyük destek gördüğünü, taktir edildiğini anlatan HasanKüşneci, “Ne yazık ki, bazıları bu yardım kampanyasını durdurmak, yardıma muhtaçlara yardımları engellemek istiyor.  Bunun içinde bizi karalama kampanyası başlatıyor.

Köln'den bir dernek başkanı bizim hakkımızda iftira atmış karalama kampanyası başlatmıştır. Sözde biz yardımların bazılarını satıyormuşuz. Benim anlım açık vicdanım temizdir. İddiada bulunanları ispata davet ediyorum. Ancak bu camia kimin ne olduğunu çok iyi bilmektedir” dedi.