Bir borsa hikayesi; G.Saray ve KAP!

Galatasaray'ın KAP ile olan ilişkisinde akıllara genelde aldığı oyuncular değil, alamadığı oyuncular geliyor. Bu kötü algıyı yıkmak için Wesley Sneijder

- Transferde rotasını dünya yıldızı Wesley Sneijder'e çeviren Galatasaray, Hollandalı yıldız için kulübü Inter ile görüşmelere başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Ancak yakın geçmişe bakınca Galatasaray'ın arasının KAP ile pek de iyi olmadığını görüyoruz...

İşte daha önce KAP'a bildirilenler ve sonuçlar...

ÜÇ İSTEDİ 1 ALDI


Sar-kırmızılı takım Ünal Aysal'ın yönetimin başına gelmesi ile birlikte yaptığı 'kalkınma' atağının bir getirisi olarak transferde de ismi duyulmuş ve kendisini avrupada kanıtlamış oyunculara yöneldi. Bunun ilk hamlesi olarak da 2011'in yaz transfer döneminde gündemde Chelsea'den Didier Drogba ele birlikte Atletico Madrid'in 3 yıldızı Jose Antonio Reyes, Diego Forlan ve Tomas Ujfalusi vardı. 3 isimle görüşüldüğünü KAP'a bildiren Galatasaray yönetimi görüşmeler sonunda sadece Ujfalusi'yi İstanbul'a getirebildi.

LATİN ÇIKARMASI YARIM KALDI


Kaleci Muslera ile birlikte KAP'a bildiren Brezilyalı golcü Luis Fabiano'nun da akibeti Reyes ve Forlan gibi oldu. Forvet oyuncusu ile görüşüldüğü açıklansa da Sao Paulo kulübü oyuncuyu bırakmayınca Fabiano da 'rakı-şiş kebap-boğaz' nimetlerinden uzak kaldı.

İKİNCİ KEITA DÖNEMİ OLMADI


Sarı-kırmızılı taraftarları en çok heyecanlandıran KAP bildirilerinden birisi de belki de Abdel-Kader Keita'nın Al Sadd'dan transfer edilecek olmasıydı. Galatasaray'da oynadığı dönemde taraftarın sevgilisi haline gelen ve oynadığı futbolla herkesin beğenisini toplayan Keita'nın yeniden takıma katılabilme ihtimalil bile bir anda gündemi değiştirmeye yetti. Fakat Fildişi Sahilli oyuncunun transferi; yattı...

İNGİLTERE CAZİBESİ


Keita'nın heyecanı henüz dinmemişken 1 hafta sonra bu sefer bir başka dünya yıldızı için G.Saray'dan KAP'a dosyalar ulaştı. Köln'den ayrılacağını çok önceden açıklayan Almanya Milli Takımı'nın golcüsü Lukas Podolski ile görüşüldüğünü duyuran Aysal yönetimi, oyuncunun tercihini Arsenal forması ile 'kupalara hasret' bir futbol hayatı sürmekten yana kullandığını açıklaması ile yurda döndü.

SON ANDA KAÇTI


Olmayınca olmuyordan bir tanesi de Basel forması ile gösterdiği performans sayesinde 'İsviçre'nin Messi'si' lakabını alan Xherdan Shaqiri oldu. Arnavutluk asıllı futbolcu uzun süre hem medya hem de G.Saray'ın gündemini meşgul etti. Büyük paraların döndüğü transfer görüşmelerinde sarı-kırmızılı ekip limitleri zorlasa da devreye Bayern Münih'in girmesi her şeyi sonlandırdı. Oyuncu da tercihini Alman ekibinden yana kullandı.

BUNLAR DA 'KAP'ILANLAR

G.Saray, Ünal Aysal döneminde bazı isimleri KAP'a bildirmesine karşın kadrosuna katamazken diğer yandan da adeta takımı yeni baştan kurdu. Kaleye Fernando Muslera, savunmaya Emmanuel Eboue, Dany, Tomas Ujfalusi, Albert Riera; orta sahaya Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Felipe Melo, Ceyhun Gülselam, Engin Baytar, Nordin Amrabat; forvete ise Sercan Yıldırım, Johan Elmander ve Burak Yılmaz isimlerini transfer eden G.Saray bu oyuncuların tamamını -doğal olarak- KAP'a bildirdi.