Brezilyalı futbolcu bir komşusuna tecavüz ettiği suçlaması ile karşı karşıya kaldı. ‘Yine Bilica, yine adli vaka’ ifadelerini kullanan ülke basınındaki haberlere göre gerçekleşen olayda mağdur olan kadın şikayetçi olurken, eski Fenerbahçeli futbolcu ise avukatı aracılığıyla bu iddiaları reddetti.


Cuma gecesi Recife Uluslararası Havaalanı’nın otoparkında gerçekleştiği iddia edilen olay polis kayıtlarına şöyle geçti: Bilica, Jo„o Pessoa kentinden, Türkiye’ye gideceği uçağa binmek üzere havaalanına gidiyordu. Bilica ve arkadaşları mağdur olduğu ileri sürülen kadının arabayla yanına yaklaşarak kendisini gittiği yere kadar bırakma teklifinde bulundu. Kadının teklifi kabul etmesinin ardından Bilica ve arkadaşlarının Joo Pessoa Havaalanı yerine, 120 kilometre ötedeki Recife Havaalanına gittiklerini belirtildi. Sonrasında Bilica’nın arkadaşlarının araçtan indiği, Brezilyalı futbolcunun da kadına havalimanı otoparkında tecavüz ettiği ileri sürüldü.
Bu iddialar üzerine güvenlik güçlerinin otopark ve çevresinin kamera kayıtlarını alarak incelemeye başladıkları bildirildi. Bilica’nın avukatı ise tecavüz suçlamasını redderek kadının arabaya kendi rızası ile bindiğini ve baştan beri gidilecek güzergahı bildiğini söyledi. Bilica’nın arkadaşı da bu ifadeyi doğrularken, futbolcuyu Türkiye’ye yolcu ettikten sonra kadını sorunsuz bir şekilde evinin yakınlarına bıraktıklarını söyledi.