Alman Milli Takımının Menajeri Oliver Bierhoff, Mesut Özil'in milli takımda olup olmamasına yönelik kararı almadan önce iyi düşünmek gerektiğini söyledi.

Mesut Özil ile İlkay Gündoğan’ın Londra'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la çektikdikleri fotoğraf tartışması bir türlü bitmiyor.

En son takımın Dünya Kupası’na erken veda etmesinden birnevi sorumlu tutulan Mesut Özil ise bu konuda geçen hafta Instagram'da kısa bir açıklama yapmıştı.

Mesut Özil o açıklamasında şunları söylemişti:

"Dünya Kupası'nı elenerek erken terk etmek son derece acı verici bir durum. Takım olarak yeterince iyi değildik. Tüm yaşananları değerlendirmek için biraz zamana ihtiyacım var. "

Mesut'un Erdoğan ile birlikte çektirdikleri fotoğrafa yönelik tek kelime etmemesi Alman Milli Takımı taraftarlarını çok kızdırmıştı.

Bazı çevreler Türkiye kökenli futbolcunun milli takımla bağlarının koparılmasını dahi istiyor. Ancak milli takım teknik heyeti aynı fikirde değil. Ne tekrink direktör Joachil Löw ne de milli takımı menajeri Oliver Bierhoff, takıma olan katkılarından dolayı Mesut’tan vazgeçmiyor.

Milli Takım Menajeri Bierhoff: ‘Mesut’tan vazgeçmeyi iyi düşünmek gerekirdi’

Bierhoff, “Mesut’tan sportif olarak vazgeçilip geçilmeyeceğini iyi düşünmek gerekir” sözleriyle Mesut’un yeteneklerine atıfta bulundu. Mesut ve İlkay’a baskı yapmadıklarını da söyleyen Bierhoff, “Biz futbolcuları bir şey yapmaya zorlamadık. Aksine ikna etmeye çalıştık. Ancak Mesut ikna olmadı” diye konuştu.