Geçmiş yıllarda milyonlarca euro harcanarak yapılan transferler yerine bu sezon maliyeti düşük ve daha çok genç oyunculara yönelen Siyah Beyazlı kulüp 'feda' sezonunda iyi bir grafik sergiliyor. Geride kalan 13 hafta sonunda lig lideri Galatasaray'ın 3 puan gerisinde bulunan Beşiktaş, şampiyonluk yarışına dahil oldu. 

YÖNETİM, YENİDEN YAPILANMA PROJESİNİ TAMAMLADI

Kısa vadede geçiş süreci olarak adlandırılan bu dönemi en az hasarla atlatmaya çalışan Siyah Beyazlı yönetim, belki de Türk futbolunda devrim sayılabilecek projenin hazırlıklarını tamamladı. Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran ile İletişim, Yeniden Yapılanma ve Stratejik Planlama Komitesi Başkanı Adnan Dalgakıran'ın son 6 aydır üzerinde çalıştıkları projede son aşamaya gelindi. Sır gibi saklanan ve titizlikle yürütülen çalışmalar sonucunda Beşiktaş'ın başta futbol olmak üzere birçok branşı ve kulüp yapılanması için uzun vadeli programlar devreye sokulacak. Konu ile ilgili az da olsa bilgi veren yönetim kurulundan bazı üyeler, hayata geçirilecek sistemin 109 yıllık Beşiktaş tarihinde dönüm noktası olacağını ifade etti.

YENİ PROJE TÜRK FUTBOLUNDA DA DEVRİME NEDEN OLACAK

Dünyada başarılı olan futbol kulüplerinin uyguladıkları modele, Türk futbolu gerçeklerini dahil ederek ortaya çıkarılan projenin sadece Beşiktaş'ı değil, Türk futbolunu farklı bir noktaya taşıyacağını vurgulayan yönetim kurulu üyeleri, diğer kulüplerin de Beşiktaş'ı örnek almak zorunda kalacaklarını dile getirdi. 

TAMER KIRAN BASIN TOPLANTISIYLA YENİ PROJEYİ KAMUOYUNA TANITACAK

Oluşturulacak sistemde transfer çalışmalarından, altyapı planlamasına, kulüp gelir-gider dengesinden, sponsorluk anlaşmalarına kadar akla gelebilecek her konunun en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü öğrenildi. 29 Kasım Perşembe günü Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran'ın yapacağı basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtılacak olan proje sonrası Siyah Beyazlı kulübün yeni dönemi bir anlamda başlayacak.

4 YIL SONRANIN TRANSFERLERİ BUGÜNDEN PLANLANACAK

Yeni yapılanmada Siyah Beyazlı taraftarların en ilgisini çekecek bölüm ise transfer çalışmalarındaki değişim. Konu ile ilgili az da olsa bilgi veren bir yönetim kurulu üyesi, çok çarpıcı bir açıklamada bulundu. Beşiktaş'ın geçmiş yıllardaki transfer yapma şeklinin ortadan kalkacağını belirten yönetim kurulu üyesi, "Hayata geçecek bu proje sonrası 4 yıl sonra yapılacak transferler bugünden planlanacak ve belli olacak" dedi.

 

ÖÖ (OS/FG)