Dün öğle saatlerinde karşılaşma için Prag'a giden Siyah Beyazlı kafile havaalanında kötü bir sürprizle karşılaştı. İstanbul'dan 19 adet malzeme çantası ile yola çıktıklarını düşünen kafile, Prag havaalanında bu sayının 18 olduğunu gördü. Oyuncuların formaları, tayt, çorap ve maç için gerekli malzemelerin yer aldığı çanta İstanbul'da kalmıştı. Bu sabah 08.30'da Prag'a hareket edecek uçak ile gönderilmesi beklenen çanta olumsuz hava koşulları sebebiyle uçuşların iptal edilmesi sonrası Prag'a ulaştırılamadı. Yolculuk öncesi havayolu çalışanları tarafından İstanbul'da bırakılan yani uçağa yüklenmesi unutulun çantanın içindeki formalar olmadığı için Beşiktaş'ın bu akşam oynanancak BK Pardubice maçına çıkması tehlikeye girdi.

TAKIMLA BİRLİKTE ÇEK CUMHURİYETİ'NDE BULUNAN YÖNETİCİ ŞEREF YALÇIN, ŞU SIRALARDA PRAG'DA YENİ FORMA YAPTIRIYOR

Yaşanan bu gelişme üzerine kafile ile birlikte Prag'a 120 km uzaklıktaki Pardubice kentinde Siyah Beyazlı kafile ile bulunan kulübün Amatör Şubelerden Sorumlu Üyesi Şeref Yalçın, krizi çözebilmek için arayışlara başladı. Yalçın bu sabah saatlerinde Pardubice kentinden Prag'a giderek forma yapan bir spor mağzası ile anlaştı. Yapılan anlaşma sonrası Prag'daki spor mağazası bu akşam saat 17.30 yani maçtan bir buçuk saat öncesi için formaların yetiştirleceğini belirtti. Şeref Yalçın'ın şu sıralarda formaları maça yetiştirilmesi için Prag'da olduğu, tamamlanan formalarla birlikte akşam saatlerinde maçın oynanacağı Pardubice kentine gideceği öğrenildi.

İDARİ MENAJER CAN KÖKEN İSE PARDUBICE KENTİNDE BULUNAN ALIŞ-VERİŞ MERKEZİNDEN TAYT, ÇORAP GİBİ EKSİKLERİ TAMAMLAMAYA ÇALIŞIYOR

Öte yandan Beşiktaş Milangaz takımının idari menajerlerinden Can Köken ise şu sıralarda maçın oynanacağı Pardubice kentindeki bir alış veriş merkezinde oyunucuların diğer eksik malzemelerini tamamlamaya çalışıyor. Kendisine telefon ile ulaştığımız Can Köken, İstanbul'da kalan ve içinde formaların olduğu çantada ayrıca bazı oyunculara ait tayt, çorap gibi malzemelerinde olduğunu, bu eksikleri de maçın oynanacağı kentte bulunan bir alış veriş merkezinden temin ettiğini belirtti.

FORMALAR YETİŞMEZ İSE BEŞİKTAŞ MÜSABAKAYA RAKİP TAKIMIN DEPLASMAN FORMALARI İLE ÇIKACAK

Bu arada Beşiktaş idari heyetinin formaların hazırlanması için verdiği yoğun çaba sonuca ulaşmaz ve formalar maç saatine kadar Pardubice kentine yetişmez ise Siyah Beyazlı takımın rakip BK Pardubice'in deplasman formaları ile maça çıklacakları öğrenildi. Konu ile ilgili bilgisine baş vurduğumuz idari menajerlerinden Can Köken, formaların yetişmemesi halinde rakip takımın deplasman forması ile maça çıkmak için BK Pardubice takımı ile mütabakata vardıklarını FIBA'nın da bu duruma onay verdiğini ifade etti.


GH(UD/FG)