İzmirli Spor Hekimi Aylin Çeçen, menemenin sindirimi zor bir yemek olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Normal bir akşam yemeği için bile ağır olan bu lezzetli yemeğin, yıpratıcı bir deplasman dönüşünde, hele ki gece yarısı yenmesi, sağlıklı beslenme açısından doğru değil. Ancak takım ruhu ve birlikteliğe yapacağı katkı açısından bu durum, gözardı edilmiş olunabilir. Yine de menemenin o saat için ideal yemek olmadığı bilinmeli."

Futbolcuların maç biter bitmez karbonhidrat ve proteinle beslenmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Aylin Çeçen, şöyle devam etti:

"Vücut ağırlığının her kilogramına karşılık bir gram karbonhidrat ve 20 gram kadar protein tüketilemeli. Maç temposu, antrenmandan farklı olarak stres unsuru da eklendiği için sporculardaki yıpranmayı artırır. Bu nedenle doğru beslenme kesinlikle ihmal edilmemeli. Ayrıca bol sıvı tüketilmeli. Saatler sonra yenilen menemenin bünyeye faydası yok. Beşiktaş’ta bu konuya özen gösteriliyordur. Gece yarısı hep birlikte yedikleri menemen, takımdaşlık olgusunun gelişmesine katkı sağladığı için, bir kerelik bir ritüel olarak normal karşılanmıştır."


US(YC/AÖ)