Turun ikinci ayağı 27 Ağustos Çarşamba günü Londra'da oynanacak.

Arsenal ve Beşiktaş 72,000 kapasiteli Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Liverpool o stadda 2005 Şampiyonlar Ligi finalinde AC Milan'ı yendi.

Paradan ziyade prestij

Son 16 sezondur grup aşamasına ulaşmış olan Gunners sahaya ideal kadrosuna yakın bir onbirle çıkacak. Arsenal hocası Arsene Wenger, Şampiyonlar Ligi'nde oynamanın getirdiği prestijin mali ödüllerden daha önemli olduğunu söylüyor.


Maç öncesinde Wenger şunları söyledi: "Bu mali açıdan büyük bir maç, ama biz üst düzeyde rekabet etmek ve Avrupa'nın en iyileri ile savaşmak istiyoruz."

Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına ulaşmak Arsenal'e para ödülü olarak 6.8 milyon sterlin getirecektir. Grupta her maç da yaklaşık 2.4 milyon sterlin değerinde.

Arsenal menajeri Arsene Wenger dün de Beşiktaş'ı, "maliyeti ne olursa olsun", yenmeleri gerektiğini söyledi.

Beşiktaş maça hazır

Beşiktaş'ın hocası Slaven Biliç eski Everton ve West Ham oyuncusu. Hırvat hoca Arsenal'in turun favorisi olduğunu kabul ediyor. Ancak Londra ekibinin zorlu bir sınavdan geçeceğini söylüyor.

Eski Hırvatistan hocası "Biz bu maça her yönüyle hazırız" dedi.Biliç "Biz rakibi çok iyi tanıyoruz ve çok iyi hazırlandık. Rakibe büyük saygımız var çünkü Avrupa'nın en güçlü takımlarından birine karşı oynuyoruz" dedi.

"Arsenal favorim ama biz de elimizden geleni yapacağız. Bir hayalim var ve bunun gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız.